Eksotisk i blåisen på sommeren!

Jeg har ved flere anledninger vært innom mine kjøreturer gjennom Hardanger for å komme meg til den kjære sommerdestinasjonen Folgefonna og sommerskisenteret der oppe på 1200 moh. Det er mer enn ski som er fasinerende med denne Fonna.

Vi snakker altså her om en isbre og alle slike breer med respekt for seg selv har helt klart blåis, så også med Folgefonna. For å komme seg opp til Fonna, tar man fergen fra Tørrvikbygd til Jondal og så kjører man raka vegen til fjells i ca 20 minutter, og vips så er du ved sommerskisenteret.

SE FILM FRA BREVANDRINGEN HER!

Ville du opp i blåisen sa du? Da er Folgefonni Breførerlag hjelpen du trenger! De tar deg opp til toppen ved hjelp av kjelker som man hekter på skiheisen. På toppen får du en liten glidetur nedover før kjelken parkeres for noen timer og så rusler man til fots ned mot Juklavassbreen.

Der er det på med hjelm, stigjern og så en isøks i hånden før alle bindes sammen i tau med et par meters mellomrom. Turen du da får er spektakulær på mange måter. Isen, fargene, utsikten, naturen og opplevelsen av å være det lille mennesket i den mektige naturen må bare oppleves. Og selvfølgelifg, fotomessig er det også fantastisk å ta turen.

Jeg elsker ski både sommer og vinter, men angrer ikke på at jeg spanderte nesten en hel dag på å vandre i isen på Juklavassbreen. Og dessuten så fikk jeg lage noen svinger i snøenbåde før og etter turen i isen.

Brevandring på Folgefonna foregår med breførerlaget hver dag frem til 20. august, men også etter dette er det mulig å få oppleve den eksotiske turen inn i isen, men da blir det på bestilling.
Se innslag fra turen i isen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..