Høsten gir flotte opplevelser

Vi er inne i den siste uken i september og for oss vestlendinger har det vært mye trivelig høstvær, som har gitt mye mer uteaktivitet enn hvis vi hadde hatt en tradisjonell høst med vind ogg mye regn.

Høsten blir brukt til så mangt. Fjellturer, plukking av sopp, fine sykkelturer, hjortejakt eller kanskje rett og slett på jakt etter den den første snøen.

Undertegnede har som nevnt mange, mange ganger vært til fjells og brukt skiene i sommer, men uten å se så mye til nysnøen. Bortsett fra noen cm i slutten av juni, har det så langt ikke kommet nysnø på Folgefonna ved sommerskisenteret.

Før sesongstart 1. mai var det 10-12 meter med snø på Fonna, men i helgen var det meste av denne forsvunnet og blåsien tar mer og mer tak.

Selv om blåisen presser seg frem, er det ennå fine skiforhold i noen av traseene og folkene der oppe er flink til å dandere det slik at det blir gode skidager.

Det er ganske tøft å tenke på at jeg ikke har avsluttet skisesongen som begynte i november i fjor ennå og fremdeles er det noen helger igjen før det avsluttes på Fonna.

Hele høstferien blir det åpent før de begynner å pakke ned for vinteren. Skal ha meg noen turer opp etter det og for å prøve å få noen turer i jomfruelig puddersnø.

Vel, vel. Allerede i november er det planen at Myrkdalen skal åpne for sesongen med en ny seks seters stolheis som skal få folket opp i fjellet til de store snømengdene. De to heisene som tok folk opp tidligere, er blitt flyttet på slik at det til vinteren blir enda mer å boltre seg på både når det gjelder preparerte løyper og frikjøring.

Det blir kanskje mye snø og drømmer om pudder, men å dra til fjells er selsvagt og frisk luft og mektige naturopplevelser.

Å kjøre av fergen i Jondal og kjøre oppover mot Folgefonna er en herlig feeling met et vilt og vakkert landskap som forandrer seg hele tiden fra starten på sesongen og frem til oktober når det er over. Okay! Glem skiene og kom deg ut i den fagre naturen vi har rundt oss, enten det er høyt eller lavt. Selv trives jeg veldig godt høyt til fjells, og ja Folgefonna er blitt en soleklar favoritt.

Reklamer

En kommentar om “Høsten gir flotte opplevelser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.