Jeg gikk en tur på stien og søkte….

Det er ikke nødvendig å gå på stien eller i skogen for å finne roen nå på høsten. Ved sjøen har livet roet seg kraftig over vann, men under er det et yrende liv og vannet er krystallklart når det nå begtynner å bli kjøligere (15 grader i dag).

Sjø, skog eller fjell, det er ikke så viktig hva du velger bare du vet å komme deg ut og kjenne på den friske høstluften og se litt av den vakre naturen vi har.

Selv valgte jeg sjøkanten denne ettermiddagen hvor jeg høstet av havets frukter (blåskjell) mens solen fremdeles prikket meg behagelig i ansiktet. Fikk et lite øyeblikk den gode sommerfølelsen igjen.

Blåskjellen er full av godis og er på sitt beste nå i september og oktober. Og så er det så enkelt å tilberede et kjapt måltid. Litt skjell, vann, salt og så dampe skjellene til de har åpnet seg er den enkle og likevel smakfulle måten.

Litt mer avansert kan være å frese litt hvitløk og purre i olje, litt vann på og så oppi med skjellene og la de dampe. Hell en halv øl over underveis og la de få åpne seg. Selv liker jeg å legge skjellene over i en bolle og så helle kraften over for å få dette litt mer inn i skjellene. Kraften kan ellers siles og brukes i stedet for vann i en Toro fiskesuppe. Litt innmat fra skjellene, et fiskestykke og noen reker og du har et fantastisk måltid. Og til drikke tar du resten av ølet som du ikke helte i gryten.

Skal du plukke blåskjell, så husk å sjekke om du kan spise de på Matilsynet sine nettsider eller ring blåskjelltelefonen 820 33 333.

Hadde ellers noen fantastiske timer ved sjøen på nok en flott dag her vest. Avsluttet med å hive uti et par teiner, så det blir spennende og se om noe, eller noen har kommet seg inn der i løpet av natten.

Ha en fortsatt fin høst da!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..