Nysnø i høyden

Jeg har vært innom en runde med nysnø som har lagt seg til fjells. De siste ukene har det vært flere gode dager med nysnø på Folgefonna, men på Vestlandet svinger været og grått vær med regn har ødelagt en del.

Fredag 17. oktober titter jeg innom webkameraet til sommerskisenteret og ser at nysnøen har lagt seg og solen skinner igjen.

– Vi venter flere skilag opp på Fonna i løpet av helgen. Fana og Voss har sagt de kommer, men vi har plass til mange flere. Det er minus to grader og fantastisk fine forhold her oppe i dag, sier driftsansvarlig Alv Espeland fredag ettermiddag.

På grunn av snøfallet, har nå eierne bestemt at heisen skal gå tre helger til. Det betyr at søndag 2. november blir siste åpningsdag på Folgefonna sommerskisenter.

Skal du opp til Folgefonna sommerskisenter den nærmeste tiden, så husk at det er blitt vinter og det er bare vinterdekker som er godt nok på bilen.

Snart åpning på Voss
På Voss kryper snøen nedover fjellsidene og meldingen går på snø i uken som kommer. Går dette veien, kan det kanskje bli rekordtidlig åpning på Voss.

– Nå ser vi snøen komme lenger og lenger nedover fjellsidene og til neste uke skal det lave ned, sier markedsansvarlig i Voss resort Stig Hernes.

– Dersom langtidsvarselet slår til og det kommer en meter snø, blir det åpning lover Hernes. Vi kan ikke sitte å se at snøen laver ned på fjellet uten å åpne anlegget. Uansett er vi klar for sesongen, og det er bare snøen vi venter på.

Det kan med andre ord gå mot rekordtidlig åpning på Voss.

– Vi åpnet anlegget første november for fire år siden, det er det tidligste noen gang. Kan vi notere oss rekord i oktober i år skal vi være fornøyd, sier han til Bergensavsien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..