Flotte forhold på Folgefonna!

Når de fleste begtynner å tenke stenging etter en lang og god vintersesong er det andre som tenker og forbereder åpning.
 

I dag kom vi oss endelig opp til Folgefonna for å sjekke forholdene halvannen måned før de åpner (1. mai) og vi ble overhodet ikke skuffet.

HER ER FLERE BILDER FRA VÅR FØRSTE DAG PÅ FOLGEFONNA I 2009!

Vi kjørte snøscooter opp til skisenteret på Folgefonna med gode hjelp av Jan Ove Johansen fra Bresport som sørget for at vi også kom oss opp på toppen av anlegget slik at de første svingene kunne settes i den jomfruelige snøen der oppe.

Alv Espeland har vært driftsansvarlig på Folgefonna den siste sesongen og han og hørtes rimelig bra fornøyd ut med snøforholdene.

– Bare den siste uken har det nok kommet en meter med snø. Mast nummer seks på skiheisen er nå dekket av snø og det betyr over 10 meter med snø der oppe , sier Alv Espeland. Han har god tro på at det går mot en ny god sesong.

I hele vinter har Alv Espeland jobbet med å samle snø nede ved stasjonen på anlegget. Dette er snø som blir samlet i store hauger som skal fungere som en reserve helt nede når sommersolen begynner og ta tak for alvor.

Med strålende sol og store mengder snø så kom og den gode følelsen tilbake for Folgefonna, og vi har stor tro på at det skal bli en ny kanonsesong på sommerski når anlegget åpner 1. mai.

Til påske blir veien brøytet opp til den store parkeringen nede i dalen og etter påske begynner det tøffe arbeidet med å komme seg gjennom de store snømassene videre opp til Folgefonna sommerskisenter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..