Redder Notaholmen!

Notaholmen i SamnangerEt av de mest sjarmerende og fotograferte naustene på Vestlandet ligger på Notaholmen og passeres på veien mot Kvamskogen. Nå er entusiaster i gang med å vedlikeholde dette byggverket.

Båthuset som ligger på Notaholmen ved Bjørkheim i Samnangerfjorden har akkurat plass på den lille holmen hvor det fremstå som en liten perle. Huset kan oppleves på forskjellige måter ut fra både lyset og årstidene, men alltid slik at det blir lagt merke til.

Bygget har begynt å sige i det ene hjørnet og har lekkasjer i taket. Takket være entusiaster i Samnanger blir det nå tatt tak for å ta vare på denne perlen.

Les også:  Speilblank fjord og tåke i fjellet! 

Daglig utsikt ned til Notaholmen, og interesse for gamle bygninger og byggemåter er grunnen til at Per Arne Aadland nå står i bresjen for å ta et tak for å redde bygningen.

– I tillegg har det vel noe med arv å gjøre, sier han til avisen Samningen.

Sist det var fare for at hele bygningen kunne ha endt i ruiner, var det faren hans Bård Ivar Aadland som tok et tak for å redde den.

I 1980 ble det lagt ned mange dugnadstimer på å hugge og skjære tømmer som senere Ole Skulstad tok seg av og fikk på plass. Den gang bidro kommunen med 4000 kroner og fylkeskommunen med 2000 kroner.

I dag er arbeidet som skal gjøres kostnadsregnet til 130 000 kroner. Halvparten har de fått fra Kulturminnefondet. Ved siden av dette er det kommet penger fra en stiftelse og det er søkt om penger fra ”Ta et tak” 2009.

Men skal opprustingsarbeidet bli gjort, er det viktig at folk stiller på dugnad.

– Jeg håper alle som synest som meg, at Notaholmen er viktig å ta vare akkurat slik den er, vil ta kontakt og tilby seg å være med på dugnad, sier Per Arne Aadland til Samningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..