Armering og gips blir også kunstverk!

KvinnekroppÅ skape skulpturer i bronse er ikke gjort i en vending. Streng, armeringsjern, gips og silikon er viktige ingredienser før skulpturen kan støpes. Bli med på verkstedet til Arne Mæland i Os. SE BILDER!

Arne Mæland er opprinnelig fra Etne, men har i mange år vært bosatt i Os utenfor Bergen hvor han har vært lærer og nå i mange år kunstner på heltid.

Puter
Arne Mæland er mannen som i 1999 satte i gang med det Internasjonale Skulptursymposiet i Os som i år gikk av stabelen for sjette gang.

KvinnenHan har etterhvert lagt bak seg mange store og spennende prosjekter i bronse. Det største ble avduket i Solheimsviken i Bergen for ca tre år siden og fikk navnet «Livet leiken og draumane».

I juni lanserte han kunstbok med samme tittel hvor overskuddet fra salget skal gå til et fond for unge kunstnere i Os.

Arne Mæland har galleri og verksted i Solbakken ved den gamle veien til Halhjem fergekai, men har de siste årene jobbet mer og mer i og ved en trafostasjon som han kjøpte av BKK for en del år tilbake.

ArmeringÅ lage skulpturer i bronse består av flere prosesser. For det første må det bygges opp et skjellet av armeringsjern og  streng. Det brukes mye silikon og gips for å få frem en form som så skal brukes til den endelige støpingen som foregår i Mandal.

Ute ved verkstedet til Arne Mæland er det etterhvert blitt mange skulpturer i gips som har vært en del av prosessen frem til støpingen. Det blir faktisk flotte kunstverk også av disse modellene i gips som er blitt preget av tidens tann.

Kvinne
Armering
Hoder
Mann
Kvinne med fele
Hode

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s