Vinter i sommerland!

Folgefonna utsiktSnøen har lagt seg flere steder i fjellet. Bli med opp på Folgefonna hvor det nå ligger nærmere meteren med tørr fin nysnø. SE BILDENE!

Rapporter om snøfall har kommet fra flere steder i landet, men Folgefonna er nok ett av stedene som kan skilte med mest nysnø.

SE FLERE BILDER NEDERST PÅ SIDEN OG I ALBUM SOM DU FINNER HER!

Etter mange regnfulle dager viste endelig Vestlandet seg på sitt beste da vi våknet opp fredag morgen. Etter noen timer med jobbing, ble turen lagt mot Hardanger og målet var Folgefonna sommerskisenter.

Skisenteret stengte i begynnelsen av september på grunn av mye regn som tok knekken på snøen. De siste ukene derimot, har det lavet ned med nysnø på Fonna.

Vi kjørte på dårlige dekker denne dagen, og valgte derfor å parkere helt nede i dalen ved det store vannet. Skiene og støvlene ble hengt på sekken og så var det bare å labbe avgårde.

Vi gikk ikke mer enn noen hundre meter før vi møtte den første snøen oppe i bakken og mer ble det jo lenger oppover vi kom. Like ovenfor den store plattingen ved veien var det å ta på støvler og ski og så gli inn i et eventyrlig vinterlandskap.

Det ble en ganske frisk tur å gå oppover, men til gjengjeld var det en mektig naturopplevelse i herlig frisk luft.

Oppe ved skisenteret nærmer det seg meteren med snø  som fredagen var tørr og fin. Bortsett fra oss, var det bare et skispor å se i området.

Etter matlaging og en fotosession ved skisenteret, var det å komme seg nedover igjen med litt møre bein på silkeføret.

VÆR FORSIKTIG!
Skal du opp til Folgefonna nå, er det viktig å være klar over at det er mye sprekker i isen helt nede ved skisenteret. Lenger oppe ligger det gammel snø under, så der er det bare å gi gass i den herlige nysnøen.

Veien har vært igjensnødd de siste dagene fra plattingen og oppover, men det er sagt at den vil bli brøytet på søndag.

Vinter på gang
Snøen kom til Folgefonna.
Folgefonna sommerskisenter
Mye snø

En kommentar om “Vinter i sommerland!

  1. .per arne 12. oktober 2009 kl. 14:02

    Ciao!
    Glimrende stemningsrapport fra ditt «andre hjem». På tross av at denne aktiviteten er utenfor rekkevidde for meg, er det utrolig kjekt å se slike bilder ! 🙂 Det var en rekke bilder jeg likte i serien din. Men bilde nummer 3 (på Picasa albumet) kunne blitt enda mer spennende ved at du ikke sentrerte motivet både vertikalt og horisontalt. Men dette blir pirk i denne sammenhengen ! Stemningen av den første snøen på Fonna , var helt flott og se på ”nært” hold. Og jeg gleder meg til fortsettelsen nå utover mot den skikkelige vinteren og flere ski- og board- entusiaster i aksjon. Du er jo blitt en proff på dette nå. Skulle ønske du stod høyt på lønningslista til Fonna, for maken til gratis reklame får de ikke… 🙂 Gleder meg til flere bilder fremover ! 🙂 🙂
    Keep on!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..