Første svingene på sommersnøen!

Etter mange gode vinterdager i Myrkdalen og Eikedalen ble det endelig en tur til sommerens skiparadis i helgen. SE BILLEDSERIE!

Denne vinteren har vi opplevd at det har kommet mye snø nær kysten og mindre snø i høyden i innlandet. Lørdag gikk årets første tur til Folgefonna for å se og prøve årets sommersnø.

HER FINNER DU BILLEDSERIE FRA LØRDAGEN PÅ FONNA!

Les og: Flotte forhold på Fonna! (se bilder fra mars i fjor)

Det har regnet godt i lavlandet den siste uken og dette har heldigvis kommet som snø over 1000 meter og dermed også ved Folgefonna Sommerskisenter 1200 (moh).

– For noen uker siden var det ikke noe særlig med snø som hadde lagt seg her oppe på Folgefonna, men de to siste ukene har det heldigvis lagt seg litt, sier Jan Ove Johansen ved Folgefonna Sommerskisenter. Han har de siste ukene hatt flere turer opp på Fonna for å samle snø inn i anlegget med tråkkemaskin.

Les også: Sommerstemning i april på Fonna!

Vi registrerte allerede langt nede i dalen at det var mye mindre snø enn det har vært de tre siste sesongene. Vi kjørte bil opp til den store plattingen nede i dalen og ble kjørt med snøcooter videre opp til anlegget.

Se og: Ny video fra Fonna!

– Inge Reidar Botten fra Voss har brøytet veien opp til plattingen nå til påske og det gjorde han unna på noen timer siden det ikke var så mye snø, sier Johansen.

Les og: Vinter i sommerland!

Oppover mot skianlegget ligger det mer snø enn lenger nede, men i motsetning til tidligere år med heftig mye snø, bør det være en grei jobb og brøyte opp veien helt opp til anlegget i år.

Se film fra Folgefonna Sommerskisenter i Norge Rundt her!

Oppe ved Folgefonna sommerskisenter er det vinterlig, men ikke store mengder snø. Mastene i henget var dekket med snø i mars i fjor, men i år mangler det enda noen meter på at de skal drukne i snø. Nede ved påstigningen er det lite snø og det samme gjelder oppe på toppen.

– Vi skal i tiden fremover kjøre mer snø inn i området ved påstigningen og om ikke lenge starter også arbeidet med å grave frem mastene oppe i henget og justere de før vaieren kommer på plass, sier Jan Ove Johansen ved Folgefonna Sommerskisenter.

Les og: Nysnø og sol på Fonna!

Håpet for lørdagen var selvsagt at det skulle bli litt pudderkjøring i urørt snø i hengene ved skisenteret, men en mild fredag og frost om natten hadde sørget for at det i stedet var hardt. Det ble uansett en fin dag på Fonna og selvsagt måtte de første svingene i sommersnøen settes før vi dro ned igjen på ettermiddagen samtidig som lette snøbyger kom sigende.

Det er meldt en del regn i lavlandet i tiden fremover og dette skal komme som snø i høyden, så det kan enda komme en del nysnø på Folgefonna.

Les og se bilder: Blue Ice!

Som vanlig skal skisenteret åpne for sesongen 1. mai og det er absolutt grunn til å tro at mai og juni kan bli gode måneder for sommerski.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..