Stor stas i Jondal!

I helgen gikk turen til Hardanger og Jondal igjen. Denne gangen for også å få med litt av det som ligger i lavere liggende strøk. SE BILDER!

Årlig har Jondal den tradisjonelle håndtverksmessen og i år var den lagt til helgen 25-27. juni.

Les og se bilder fra åpningshelgen på Fonna.

Første mål med turen innover om lørdagen var å få tatt bilder for Jondal kommune fra messen. Når det var gjort ut på lørdagen hadde jeg tanker om Fonna, men når jeg fikk melding på vei opp om at det var overskyet og litt tåket snudde jeg og dro ned igjen til bygden.

Les og: Fagre Hardanger

Jondal hadde ellers mye å by på i løpet av helgen. To ferger sørget for å få store mengder med folk frem og tilbake mellom Tørrvikbygd og Jondal i forbindelse med den store messen som har base borte ved skolen. Jørn Hoel var på plass og holdt konsert på formiddagen lørdagen og damene sto på rekke og rad og sang med på de kjente sangene hans. På lørdagskvelden var det ellers dans på ungdomshuset i god gammel stil med live band og enormt med folk både ute og inne.

Les og: Skal bare flytte en skole på 45 tonn

Søndagen var planen Fonna igjen, men jeg kom ikke lenger enn noen kilometer opp før jeg snudde på grunn av lavt skydekke. Sannheten er at det noen timer senere sprakk opp og ble til en kanondag.

Les og: Mer enn bare Fonna

I stedet ble det noen runder i Jondal igjen. Der dumpet jeg borti cruiseskipet Spirit of Adventure som hadde ankret opp rett utenfor Jondal, og tok passasjerer inn i lettbåter for sightseeing blant annet til Fonna.

Må da ellers nevnes at Fonna hadde en av de best besøkte helgene lørdag og søndag og med mye aktivitet i bakkene både for skifolket og snowbaordere. Utover i uken er det andre camp uke på Fonna og da skal mange unge lovende leke seg i flere dager i parken på Fonna hvor det fremdeles er flotte forhold.

Det har blitt mange turer på Folgefonna denne våren og sommeren, så da gjør det ikke veldig mye at det ikke ble denne helgen. Til gjengjeld fikk jeg oppleve trivelige Jondal som kokte i forbindelse med messen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..