Pudder i fjellet!


De siste dagene har det lavet ned med tørr nysnø i høyden og de første heisene kan være i gang allerede i starten på november.

Voss fjellandsby i Myrkdalen har fått over 30 cm med snø de siste dagene og bare det siste døgnet kom 20 av de. De håper å starte snøproduksjon så fort som mulig. Har 10 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfarter basert på kunstsnø.

Går alt etter planen kan kanskje Voss fjellandsby åpne noen heiser allerede første helgen i november.

De har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke flere meter av nedfartene. Har gjort enkelte justeringer på snøkanonene i nedre del. Planlegger et stort snøanlegg til neste sesong som vil dekke 2 hovedløyper og barnebakken på tilsammen 4000m.

De har ellers flyttet en tallerkenheis ( Landsbytrekket ) til et helt nytt barneområde. Dette er 300 m langt og har en kapasitet på 755 p/t. I tillegg settes det opp et helt nytt og lenger Landsbytrekk. Dette er også en tallerkenheis med kapasitet på ca 725 p/t.
Skibåndet har fått ny plassering. Nye nedfarter: Løype 3 og 12 har fått ny trase rett under skoggrensen. Dette er ca halvveis i løypene. I tillegg åpner et helt nytt barneområde. Dette er på ca 30 dekar. Denne vil inneholde et tallerkentrekk og skibåndet. Dette blir en barnebakke/park og vil og inneholde en liten akebakke til de minste.

Myrkdalen åpner og en ny 500m lang terrengpark ved Helgatuntrekket. I første omgang vil den inneholde 2 større hopp med mulighet for å utvide med to hopp til. I tillegg vil det være forskjellige typer rails, pvc rør etc. De har kjøpt ny preppemaskin, og har nå 4 preppemaskiner.

19-20 mars 2011 skal det være WC Freestyle i den nye VM Freestyle bakken son er under bygging. VM Freestyle skal og være i Myrkdalen i2013.

SE OVERSIKT OVER ALLE SKIANLEGGENE I NORGE!

Eikedalen skisenter
Også i Eikedalen har snøen lavet ned de siste dagene og de kan nå skilte med 30 cm med snø.

De begynner tidligst å legge snø i siste del av november. Ettersom de er det anlegget i Norge som ligger nærmest kysten, knytter det seg stor usikkerhet til snøproduksjonen. Har 21 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke flere meter av nedfartene. Forlenger nå rørgaten i Seterløypen med ca. 600 meter. 7 nye kanoner/lanser er bestilt til den kommende sesong.

Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Nederste del av Lysløypen er lagt om og planert. Kulebakken er også blitt planert og utbedret.

Det er og gjort enkelte forandringer i terrengparken, der det vil komme opp flere rails i løpet av vinteren. Har nå 3 preppemaskiner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..