Bygger ny skiheis!

Voss Fjellandsby får bygge ny skiheis parallelt med stolheisen.
Fredag ble det avgjort at Voss Fjellandsby får bygge det planlagte Landsbytrekket i Myrkdalen ved siden av stolheisen.

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa tok selv beslutningen om at de skal få bygge.

– Jeg har nettopp underskrevet vedtaket. Så nå kan de bare gå i gang å bygge, sier Meltveit Kleppa til avisen Hordaland.

Les og: Drømmestart

Kommunalministeren avviste dermed to hytteeiere sin klage mot trasévalet for heisen. De mente anlegget kom altfor tett inn mot eiendommen deres.

– Dette er virkelig en gladmelding på slutten av uken, hipp hurra, er Nils Akselberg i Voss Fjellandsby sin første kommentar til Hordaland.

Det nye Landsbytrekket blir 1.050 meter langt og vil ha en prislapp på 8 mill kr. Trekket skal ta skifolket frå området ved Myrkdalsstova og helt opp til kanten av høyfjellet.

Trekket gjør og at det nye freestyleområdet (se illustrasjon lenger oppe) som er under bygging blir lettere tilgjengelig. Arealet får en ny kulebakke, hoppområde, skicrossområde og en halfpipe. Voss Fjellandsby skal holde World cup i freestyle i vinter, prøve VM i 2012 og VM i 20213.

– Vi håper den nye heisen skal stå bruksklar i januar måned. Til vinterferien skal det i alle fall helt sikkert stå klart, sier daglig leder Nils Akselberg i Voss Fjellandsby til Hordaland.

Lørdag 4 desember er det åpent igjen i Myrkdalen og då håper de og å kunne åpne det nye Badnatrekket og Badnabakken i tillegg til de andre heisene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..