God for over 20 knop!

Den amerikanske båttypen Hobie Wild Cat sparker skikkelig fra i vinden, eller hva sier du til over 20 knop. SE FLERE BILDER!

Osingen Jarle Sørensen bestilte seg en Hobie Wild Cat i fjor og nå i vår fikk han endelig den superraske katamaranen som med bare 4-5 sekundmeter vind er oppe i 20 knop.

– Dette er et råskinn av en båt på bare 180 kilo, som med bare 4-5 sekundmeter vind er oppe i 20 knop. I vår har vi hatt en del treningsturer på fjorden og når vi nå har fått skikkelig taket på båten, så er det bare vanvittig gøy å seile den, sier Jarle Sørensen entusiastisk.

Hobie Wild Cat som Jarle Sørensen har kjøpt er på 18 fot. Den veier 180 kilo og har en rigg på ca 10 meter. Båten koster 160 000 kroner og har da full seilføring og hjul til å trille den ut på sjøen med. Båten seiles av to personer og tørrdrakt er et bra arbeidsantrekk.

Flere kjøper Hobie Cat
For fire år siden var det tre stykker i Norge som seilte katamaranklassenFormula 18. Nå er det over 30 av den superraske amerikanske båten Hobie Cat.

Mange av båtene befinner seg på Østlandet, men det dukker opp flere også her vest.

– Det er nå flere som seiler Hobie Cat i Stavanger og Haugesund og noen få i Bergensområdet, men jeg håper det kommer enda flere også her i Os, sier Jarle Sørensen.

Passerte 18 knop
Ut fra Os Seilforening i Kvernevika blir det en del kryssing for å komme seg ut på fjorden, men det går ikke lange tiden før vi ser at det skal lite vind til for at båten tar skikkelig av.

Ute på fjorden legger vi oss ved siden av i motorbåt og måler 18 knop i forholdsvis lite vind. De to guttene om bord i katamaranen gliser fra øre til øre.

– Det ser kanskje rolig og enkelt ut om bord, men jeg skal love deg at vi må stå på og jobbe hardt når vinden fyller seilene, sier Sørensen.

– Det er vanvittig gøy å seile denne båten. Vi får noen adrenalinkick innimellom som gjør at vi bare må stanse opp og sette oss på båten og dele de gode øyeblikkene sier han videre.


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..