“Havnesjefen” var i trøbbel

Brannvesenet måtte trø til for å hjelpe svanefar som hadde fått en fiskekrok gjennom nebbet. SE FLERE BILDER!

I lengre tid har en svanefamilie holdt til i Oselven og Os havn og det er mange som har fått “havnesjefen” (svanefar) etter seg. I dag måtte svanefar få hjelp av brannvesenet etter at han hadde fått en fiskekrok gjennom nebbet.

– Vi fikk inn melding om at svanefar hadde fått en fiskekrok i nebbet slik at han ikke klarer å åpne det. Vi er nå i gang ovenfor Osbroen med å prøve å fange svanen slik at han kan få hjelp, sa brannsjef Stein Gjøsund i 12.30-tiden.

Les og: Ikke kødd med «Havnesjefen»

Brannvesenet hadde to mann i gummibåt og to mann på land og gjorde flere forsøk på å få svanen inn til land for å prøve å fange den. Etterhvert ble det brukt et helseteppe som de prøvde å fange den med, men svanefar kom seg unna.

Da brannsjef Stein Gjøsund kom ned til kaien ved Bjørnegården fikk han telefon fra Bjørn Moberg ved teknisk i Os kommune om at han hadde en kastenot.

Nærmere to timer etter at redningsaksjonen ble satt i gang, klarte brannvesenet å få fatt på svanefar og bare noen minutter senere var fiskekroken fjernet og han ble satt ut igjen.

Han brukte noen sekunder på å summe seg, før han satte nedover elven i retning Os havn i angrepsposisjon igjen. Så det er nok bare å regne med at han vil være på plass for å dirigere båttrafikken i havnen også fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..