Trener på restene!

Blåisen dominerer på Folgefonna, men det er likevel noen som utnytter det lille som er igjen av snø. SE BILLEDSERIE!

Det så ut til å bli en lang sesong på Folgefonna ut i fra snømengdene før åpningen 12. mai, men asken fra Island og mye regn og mildvær i juni og juli gjorde at det ble avslutning allerede 24. juli.

Her ser du panoramabilder fra Fonna! 

Nå er det blåisen og stein som har kommandoen oppe på Fonna, men noen entusiaster har likevel klart å skrape sammen litt snø til trening.

Klikk på bildet under for billedserie! 

Folgefonna 31. august 2011.

De siste ukene har både freestylere fra landslaget og skilag hatt treninger på Fonna. Skisenteret har stilt tråkkemaskin og fører til disposisjon og så har de som trener blitt trukket opp til starten på løypen.

Den siste dagen i august var både Hovden og Geilo skigymnas oppe og trente i porter. Hovden på formiddagen og Geilo på ettermiddagen.

– Når vi så at værmeldingen meldte godvær de neste dagene, snudde vi oss rundt ganske raskt og ble enige om å legge turen til Fonna for noen dager med skitrening, sa en av lærerne på Geilo skigymnas.

Om ikke skiforholdene er de beste der oppe nå, så er det likevel verdt en tur opp og få med seg blåisen. Men husk at det er store sprekker i isen, så der går man kun utpå med brefører og riktig utstyr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..