Skal du ha heiskort?

Du må nok vente til sommerskisenteret er gravd frem fra de store snømassene. SE BILLEDSERIE!

I påsken ble det bestemt at Folgefonn Sommarskisenter blir åpnet for en ny sommersesong i mai. Dette gjøres i første omgang på dugnad.

Fredag fikk jeg årets første tur opp til sommerskisenteret som ligger på 1250 moh.

Først var det bil opp til parkeringen som ligger et stykke lenger nede enn skisenteret, og så ble det tur på snøscooter opp til anlegget.

– Veien er ennå ikke brøytet helt opp, men jeg regner med at dette arbeidet blir satt i gang i løpet av neste uke. Det er mye snø oppover, spesielt oppe i de siste svingene mot skisenteret, så det vil nok ta nærmere to uker før arbeidet er gjort, sier driftsleder for skisenteret, Tom Erik Finnerud.

Klikk på bildet under for billedserie! 

Folgefonn Sommarskisenter 13. april 2012.

Men det er ikke bare opp til anlegget det ligger mye snø. Det er bare litt av toppen på bygningene oppe ved skisenteret som stikker frem på grunn av de store snømassene, så det er mye arbeid som må gjøres før anlegget kan åpnes i mai.

– Vi begynte arbeidet med gravemaskin her i morges og det er mye og hardpakket snø som har blitt tatt vekk for å komme til garasjeporten, forteller driftsansvarlig Tom Erik Finnerud fredag formiddag.

Maskinen ble også brukt til å grave frem inngangen til skiutleien i løpet av fredagen.

– Snøen som blir gravd opp skal vi skubbe videre ned i området ved påstigingen til heisen med tråkkemaskin, forteller Finnerud.

Lørdag vil både en gravemaskin til og en tråkkemaskin komme på plass

– Vi får opp en gravemaskin til på lørdag som vi skal bruke til å grave rundt mastene med. Vi starter arbeidet med å justere vendehjulet på toppen lørdag og vil så ta for oss mastene nedover, sier driftsansvarlig Tom Erik Finnerud.

Fredagen startet med strålende vær og en fin temperatur, men ut på ettermiddagen kom skydekket. Det ble likevel en tur opp til toppen av anlegget og en fin nedkjøring igjen i ca 10 cm med puddersnø.

Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..