Adrenalin på fjorden!

Noen dager blir heftigere enn andre på Bjørnefjorden. SE FLERE BILDER!

Vanligvis ligger Bjørnefjorden ganske rolig og innbyr til fine seilaser på det vi kaller «pudderføre». Men denne fredagen ble av det heftigere slaget.

Brukbart vær denne julidagen, gjorde at jeg tok turen ned til sjøkanten i Vargavågen hvor vi stadig holder til i og ved  naustet.

Registrerte at seilbåten til Vidar, en Jeanneau 44, var ute på fjorden. Tok en telefon, og han kunne fortelle om en frisk seilas ute på Bjørnefjorden.

En liten time senere kom han inn til kai og hentet meg og så bar det ut igjen. Vi kjørte rolig for motor i retning Austevoll mens vi inntok en god lunch, og deretter var det opp med seilene.

Da vi heise seil var vinden oppe i 22 knop, men det gikk ikke lange tiden før det økte på og den var oppe i 30. Det ble en heftig seilas på kryss i den kraftige vinden, som også gjorde at Bjørnefjorden ble hvit på bølgetoppene.

Vi fant ut at det var på tide å reve storseilet, da vi plutselig hørte et kraftig smell. Det viste seg at en blokk som skulle pense storseilet fint inn i masten var knekt rett av, og at tauet hadde kilt seg inne i masten.

Nå fikk vi seilet verken opp eller ned, og i den heftige vinden, var det ikke fornuftig å stå på dekk og prøve å løse problemene.

Vi tok ned forseilet og snudde i retning Vargavågen igjen. Da vi kom innenfor et stykke var vi såpass i le at vi kunne se nærmere på problemene i masten.

Vi klarte å få storseilet trygt inn i masten igjen ved at en styrte tauet og en sveivet inn.

Vi kom oss trygt til kai igjen og var enige i at det ble friskt og spennende underveis på fjorden, men at det var utrolig morsomt.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..