Fine padleforhold!

En av de finere sommerdagene med stille sjø ble tilbragt på fjorden i kajakk. SE BILLEDSERIE!

Det har blitt mange dager både ved og på fjorden i løpet av sommeren. Søndag 5. august ble en av de bedre dagene, og med stille fjord, var det naturlig å hoppe i kajakken.

Turen gikk fra Vargavågen langs land rundt Bjørnatrynet, videre inn fergeleden på Halhjem, og videre inn til Hauglandssjøen.

Vi var langt i fra alene denne søndagen. Små og store båter, vannscootere og andre i kajakk, møtte vi i hopetall på turen.

I en kajakk blir man liten på sjøen og må tenke på at kanskje ikke alle ser oss, men ved å følge land, så er man ganske trygg. De fleste båtfolk kjører pent og holder god avstand, men noen luringer raser avgårde og legger seg på innsiden mellom kajakk og land.

I kajakk kommer man virkelig nært elementene. Man sitter nesten helt nede i sjøen og glir nesten lydløst i den flotte naturen vi har rundt Bjørnefjorden.

Og turen inn i Hauglandssjøen blir som en indrefilet å regne når man kommer i kajakk. Litt trangere farvann, små holmer og et rikt fugleliv, gjør turen i dette området til en skikkelig godbit.

Når nå ferietiden er over for de fleste, blir det også mindre båttrafikk på fjorden. Da blir en tur i kajakken en enda større opplevelse.

Med bare lyden av åretakene, kan man gli nesten lydløst rundt og komme enda nærmere dyre og fugleliv uten å forstyrre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..