Padlet i Oselva for første gang

IMG_3952Elvepadling er fascinerende, men ikke bare enkelt på første forsøk. SE FLERE BILDER!

Jeg har padlet ganske mye på sjø og vann etterhvert. Denne uken fikk jeg endelig muligheten til å prøve elvepadling for første gang.

Arne Haugland fikk låne en elvekajakk av bekjente, og dermed bar det bort i Oselva for å forsøke seg. Tørrdrakt hjelm og vest var selvsagt på plass.

Å padle kajakken i rolige farvann, var forsåvidt helt greit, men i det strømmene tar tak, er det bare å henge med, ellers mister man fort kontrollen.

Vi forsøkte oss i noen rolige stryk, men elven var stor, så det var bare å være fokusert. Arne hadde allerede fått prøve seg litt da jeg kom, og han hadde rimelig bra kontroll, selv om han gikk rundt et par ganger.

Jeg startet med å padle oppover helt ute i kanten på elven, for å få litt feeling. Når jeg så skrådde inn i stryket, var jeg spent, men veldig fokusert. Det gikk greit nedover, men da jeg kom ut av strømmen og roet ned, ble jeg for ufokusert, og dermed gikk jeg rundt.

Ble hengende litt vel lenge i kajakken før jeg kom meg opp. Grunnen var nok en kombinasjon av at den var trang for meg, men også at jeg brukte litt feil teknikk, da jeg skulle ut.

Uansett, det var kanongøy å debutere i elven. Neste gang blir det trening på å gå rundt og komme seg opp igjen. Men også på å komme seg ut når man ligger opp ned i elven.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..