Over 12 meter med snø!

10003513_10201715124422701_2005641871_nOg det er ventet mer snø frem til skisenteret på Fonna åpner 17. april.

Foto: Jan Ove S. Johansen

Allerede i fjor høst ble forarbeidet gjort til kommende sesong på Folgefonna. Da ble master justert og gjort klar og i hele vinter har det vært folk oppe og dyttet snø, etterhvert som den har kommet.

Og det har kommet mye snø.

Oppe i henget er det over 12 meter med snø, noe som er mer enn det var til åpningen i 2009, forteller Jan Ove Johansen som har vært med og kjørt tråkkemaskin der oppe i vinter.

Mye snø på Fonna og lite snø på flere andre skisentre her vest, gjør at Fonna Glacier Ski Resort åpner rekordtidlig i år. Allerede til påske, 17. april åpner skisenteret på Folgefonna.

Foto: Jan Ove JohansenSist uke ble det gravd frem master og laget heistrase og denne uken har wiren til heisen blitt rullet ut og spleiset, så er det bare t-krokene som skal på plass før åpningen.

Veien holder de på å brøyte helt opp til skisenteret i disse dager og fremover mot åpningen skal det jobbes med å få opp en park for jibbere og snowbordere. Det skal også prepareres fine løyper på begge sider av heisen.

Men det er en utfordring å åpne et sommerskisenter så tidlig. Det er nemlig meldt snø i flere dager fremover, så det kan lett bli mye mer å få unna før åpningsdagen på skjærtorsdag.
Filmer fra april 2013:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..