Drømmehelgen!

IMG_8059-2Den fineste helgen denne vinteren fikk vi tilbringe på nydelig toppturføre i fjellene ovenfor Bolstad. VIDEO OG BILLEDSERIE!

Det har vært en vinter med mye vær, og dermed også mye snø. Men det har vært langt mellom helgene med klarvær.

Men i helgen kom endelig godværet, som vi skulle få tilbringe i fjellet ovenfor Bolstad.

To av oss dro oppover fredag morgen. Turen gikk først til Meland, som ligger over fjellet fra Bolstad. Der ble det en tur på fjellski med innlagt lunsj fra primusen.

På ettermiddagen reiste vi ned fra fjellet, for så å stikke opp igjen forbi Horvei, til Gjeilen. Der møtte vi tredje mann som eide hytten vi skulle bo på i helgen.

På med feller, sekk på ryggen, og så var det å labbe opp til Knausen (hytten), som ligger på 550 moh.

Fredagskvelden ble det god mat og fest til langt på natt, men vi var likevel rimelig klar for tur oppover mot Hatlekinn (900 moh) neste morgen.

Vi startet med å gå opp skaret for så å runde opp mot Hatlekinn. Det skulle vise seg å være et dårlig valg. Der hadde nemlig vinden polert snøen, så det var for det meste blåis.

Vi kjørte litt skuffet ned igjen til hytten, men den varte ikke så veldig lenge. Etter en pause, gikk vi i stedet rett opp fra hytten. Det viste seg å være et godt valg. Et tynt lag med tørr snø sørget for at både oppturen og nedturen ble strøken. Det ble flere tur oppover i dette området i løpet av lørdagen.

Kvelden bød på god mat og gode samtaler, men en litt roligere setting en kvelden før.

Etter en god frokost søndag morgen, la vi igjen ut på tur igjen. Vi gikk rett opp fra hytten, men valgte en fin renne ned igjen. De var det enda mer tørr urørt snø, så nedkjøringen ble helt magisk.

Da vi kom ned igjen ble det litt avslapping og snømåking. Men undertegnede hadde lyst på en tur til. Denne gangen valgte jeg å gå opp rennen. Gikk ikke helt opp, men nok til at det ble en herlig cruising ned igjen.

Har hatt mange fine dager på ski i løpet av vinteren, men denne helgen var helt spesiell. Sosialt, god mat, fest og nydelig skikjøring. Hva mer kan man ønske seg?

Takk for turen!

<p><a href=»https://vimeo.com/122351517″>Toppturhelg i fjellet ovenfor Bolstad.</a> from <a href=»https://vimeo.com/user981518″>Jan Petter Svendal</a> on <a href=»https://vimeo.com»>Vimeo</a&gt;.</p>

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..