Et lite eventyr!

IMG_2716Haaheim Gaard på Tysnes er blitt et populært sted å reise til for å få med seg både kultur og den gode maten. BILLEDSERIE!

Etter en fergetur fra Halhjem i Os til Våge på Tysnes, er det bare noen kilometer å kjøre før perlen Haaheim Gaard dukker opp ved Uggdal.

Det begynte med at Torstein Hatlevik la sin elsk på den nedlagte gården. Han begynte å pusse opp og utvikle for god mat og kultur. Senere har det blitt bygget på og utviklet en stor flott hage.

Stedet har i dag hagekafe og restaurant, med kapasitet på henholdsvis 50 og 65 gjester. Hotellet har og 9 rom for overnatting.

Haaheim Gaard har et særpreg både ute og inne. Hagen byr blant annet på et hav av roser, egen urte og grønnsakshage, masse benker, et lysthus og eget kapell.

Inne er lokalene krydret med en masse gamle gjenstander som alle forteller en historie. Der er og et eget bibliotek, gårdsbutikk og en bakstavdeling, hvor det er plass til å holde kurs og selvsagt smake på det som er laget. De ni rommene er og pent dandert med gamle gjenstander.

Da undertegnede var på gården, var det stille og fredelig. Men bookingansvarlig forteller at det har vært en travel sommer. Også utover høsten og frem til jul, melder hun at det kommer mye gjester.

To dokumentarfilmer er laget om Haaheim Gaard og om innehaver Torstein Hatlevik, noe som også har gjort at mange har fått øynene opp for det flotte stedet.

De fleste gjestene som har vært innom for å oppleve gården, er strålende fornøyd og forteller om oppholdet til andre de kjenner. Slik er det veldig mange som har funnet veien til perlen ved foten av Tysnessåta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..