Fonna-sommer i september!

IMG_3445Gode skiforhold og mai-temperatur langt ut i september
på Folgefonna. BILLEDSERIE!

Søndag 20.september ble den siste ordinære åpningsdagen for Fonna Glacier Ski Resort, men kanskje blir det åpning igjen i høstferien.

Sommeren 2015 går inn i historien som en av de mest snørike på Fonna. Ikke bare var det enorme mengder til åpningen, men det kom noen solide snødropp i månedskiftet mai/ juni.

Og en kjølig sommer med mye snø har gitt mange gode dager for skientusiaster og skilag.

Søndagen da vi kom opp, var et par lag med alpinister i full aktivitet med trening i porter, mens andre skientusiaster koste seg i løypene, som på morgenen var harde etter nattefrost, men som ut på dagen bød på fine forhold.

Normalt sett ville traseene i skisenteret i disse dager ha vært full i blåis, men takket være mye snø, var det fremdeles veldig lite å se til isen.

Skisenteret har også pakket inn store hauger med snø med en spesiell presenning. Denne har sørget for at snøen under har smeltet minimalt. Siden det nå går mot kalde dager og netter, med lite smelting, ble presenningene fjernet på det meste av snøen.

Snøen som har vært pakket inn, sammen med nysnø, skal sørge for at mannskapene på senteret slipper unna mye arbeid nede ved påstigningen til våren igjen.

Som nevnt, når er skisenteret stengt, men til høstferien for vestlendingene kan det muligens bli åpning igjen. Blir været bra og det ikke kommer for mye blåis frem, så blir det muligheter for å kjøre på ski på Fonna i begynnelsen på oktober.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..