Herlige høstdager på fjorden!

DSCN0751Men hvor er hyttefolket og båtfolket på de flotte dagene? BILLEDSERIE!

Midt på fredag 25. september tok vi beslutningen om å legge ut på en overnattingstur med kajakken som fremkomstmiddel, og bare noen timer senere sto vi klar på kaien på Halhjem.

Fredagen hadde både strålende sol og noen solide regnbyger, men da vi la ut fra Halhjem, var det stille fjord og solskinn.

DSCN0739Turen gikk ut fergeleien og videre til Lepsøy, Øyane og Strøno. Langs Strøno ble det mer vind og rotete sjø, men ikke mer enn at vi cruiset fint inn til Ervikane. Der ble vi enige om å padle til Oksebåsen som ligger på utsiden av Forstrøno. Og der på den populære plassen for båtfolket satt vi opp teltet for natten

På denne årstiden er det aldri mange båter, men å møte bare et par på strekningen mellom Halhjem og Oksebåsen var overraskende. Hvor er entusiastene og de som liker å fiske blitt av?

Det var fremdeles lyst da vi kom frem og fikk opp teltet på en fin plass like ved sjøkanten. Kvelden var først veldig mørk, men så kom månen opp og ga oss et fint lys resten av kvelde. Det var opplett på kvelden, men i løpet av natten fikk vi noen skikkelige regnbyger, men med et godt telt, unngikk vi å bli våte.

Det var ikke bare regnet vi hørte den natten. Hjorten brølte og sauene svarte nemlig flere ganger i løpet av natten. Ganske så fascinerende å høre på faktisk.

På morgenen lørdagen våknet vi til blå himmel og sol. Under frokosten kom skyene og så en god regnbyge, men den varte heldigvis ikke lenge.

DSCN0800Da vi la ut fra Oksebåsen var det strøkent vær og føre, så det var bare å gli lydløst videre langs Strøno og til Skåtøy. Videre la vi turen til Drange og Drangsvågen, før turen gikk tilbake og under Strønebroen og videre til Askvik, hvor det ble mat og nylaget kaffe.

Siste etappe på turen gikk til Lepsøy, gjennom Blindasundet, Hauglandssjøen og til Halhjem kai.

Vi passerte hytter og hus til mangfoldige millioner på vår ferd, men så vi noe folkeliv rundt drømmehyttene? Nei, det var omtrent tomt i samtlige av de vi passerte, noe som var veldig overraskende på så fine høstdager.

Litt usikker på om vi skulle dra fredagen, men vi gjorde det, til tross for blandede værmeldinger. Angrer vi? Overhodet ikke. Det ble akkurat den flotte turen vi håpet det skulle bli og det blir ikke den siste i vår fantastiske skjærgård.

Når det gjelder bildene, så er ikke de av beste kvalitet, men et Nikon compakt-kamera fikk holde på denne turen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..