Fantastisk padlemuligheter i bygden

IMG_0600-Pano-001I løpet av sommeren har vi prøvd flere av de større ferskvannene i Os, og vi har så absolutt funnet noen favoritter. 

Vi har en fantastiske skjærgård som gir flotte opplevelser i kajakken. Men det finnes også mange fine ferskvann i Os som er verdt å padle. I løpet av sommeren har jeg vært innom flere av disse perlene, og vi anbefaler varmt flere å ta turene.

DCIM100GOPRO

Tøsdal-Gåssand
En av godturene går i Osvassdraget, fra det nederste vannet på Tøsdal, opp under broen, videre opp Hetlestrømmen, innom Hetleflåtvannet, videre opp Storestrømmen, og så inn til Gåssand. Vil du ha denne turen enda lenger, går det an å padle og gå i elven fra Bergstø og over til Vindalsvannet (under E39).

Høydepunktet på denne turen er Amazonas-følelsen man får opp gjennom Hetlestrømmen, og den ville og vakre naturen innover mot Gåssand.

Er det mye vann, kan det bli problematisk å komme seg inn og opp i Hetlestrømmen, det samme gjelder Storestrømmen. Men da er stranden nedenfor Storestrømmen (ved osbanelinjen) et greit sted å gå ut, og så ta turen ned et lite stykke i Hetlestrømmen, og så ta turen innom og rundt Hetleflåtvannet.

Ta inn hele skjermen 22.05.2016 095840Røykenes-Haugsdalen
En annen flott tur er å ta kajakken fra Røykenes til Haugsdalen (5 km), men husk da å spørre fint om det er greit at du parkerer ved Er-An veikro.

Turen starter der med et sjarmerende smalt parti, før vannet breier seg ut lenger inne. På ferden passeres flere fine plasser for både en pause og for camping. Anbefaler å holde langs land på høyresiden innover, og så ta andre siden tilbake igjen. Da få du også med deg begge sider av den store øya som ligger midt i vannet.

Og som takk for at du får lov å låne parkeringsplass hos Er-An veikro, anbefaler vi å avslutte med et lite måltid, eller den smakfulle softisen.

IMG_5807Gåssand-Raudlio
En av de flottere turene vi har prøvd i sommer, er fra Gåssand og innover de to vannene i Raudlio.

Har du fiskekort kan du bruke parkeringsplass som ligger like ved vannet, har du ikke, anbefaler vi at du kjører ned og tar av kajakken, for så å kjøre bilen opp på parkeringen som ligger ved turveien som går innover til Raudlio.

Dette er ikke en veldig lang padletur, men det gir en god følelse å padle innover i dette stille og urørte området. Litt av sjarmen er også at man må bære kajakken et kort stykke etter første vannet, før man tar fatt på en like fin tur på vann nummer to.

Også langs disse vannene finnes det flere fine plasser å campe på, blant annet ved en gapahuk som Os kommune har satt opp innerst i det første vannet.

IMG_0600-Pano-001Øvredalsvatnet
NyttiOs var nylig også inne til Øvredalen i kajakken. Da tok vi av i Lønningdal, kjørte ca en kilometer før vi kom til en fin parkeringsplass, der hvor Øvredalsvatnet munner ut i et elveleie som fører vannet ned til sjøen i Lønningdal.

På denne plassen er det flott utsikt innover i dalen, og en fin strand å gå ut fra. Vi tok turen langs land på høyresiden innover, og kunne etter noen fine åretak se gårdene innerst i Øvredalen, og noen av de høyeste toppene i Os like bak. Også på denne turen fant vi fort roen i de flotte og ville omgivelsene. Helt klart en plass vi skal tilbake for å padle mer.

IMG_5736Ulvenvatnet
Skal du ha deg en kjapp liten tur i kajakken, anbefaler vi Ulvenvatnet.

Start turen ved roklubben i Sigurdsviken, gå langs land hele vannet rundt, og du får mange fine opplevelser. Ekstra sjarmerende er det å gå gjennom et hav av vannliljer og siv i det partiet som ligger mellom Ulven og Moberg-siden av vannet.

Skal du ut og padle raskest mulig, tar du ikke disse turene. Her anbefaler vi rolig padling, og at du tar deg tid til å trekke inn litt av det du ser rundt deg. Da får du helt klart mest igjen for turene.

Håper du ble litt inspirert!

God tur!

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..