Sånt noe har de ikke i byen!

Et eldresenter med en egen 1200 kvadratmeter stor tropehage med eksotiske planter og fisker i dammen. BILLEDSERIE!

Det sies at tropehagen på Luranetunet i Os utenfor Bergen er den eneste i landet på en helseinstitusjon for eldre. Og for et eventyr det er blitt i den «sydlandske» perlen.

– Tropehagen har fått på plass 1700 planter, og av disse er det 35-40 arter fra hele verden. Og alle skal merkes med norsk og latinsk navn, samt opphavsland, slik at beboere og andre besøkende kan lese det, sier prosjektleder Tor Inge Døsen noen dager før åpningen.

I tillegg til planter, er det på plass 15 japanske fisker i dammen, som og har en fin fontene.

Men det er ikke bare planter og fisker som er kommet på plass i den staselige hagen.

– Vi kan kjøre film via en prosjektor som overfører til et stort nedfallbart lerret. Vi har plassert høyttalere i hele lokalet, både inne blant plantene og oppe i taket, og lyden er fantastisk bra.

Levende fugler kan de ikke ha i hagen, men de har bestilt lyder av fugler, bølgeskvulp, vinden som blåser i skogen, osv.

Egen bar
Inne i tropehagen er også «Bambus bar» på plass.

Baren kan brukes til servering av kaffe, vafler, forfriskninger og mat, både til beboere og besøkende. På visningsdagen for bygdens befolkning, beldet servert juice.

Luranetunet er en plass hvor de gamle skal ha det godt og få oppleve en verdig eldreomsorg, og totalt er det 97 nye rom. 96 av dem for beboerne, og det siste for pårørende som trenger å overnatte.

Totalt er det nye bygget med rom, fellesrom og tropehage på 9300 kvadratmeter, og til en prislapp på 275 millioner kroner. Kommunen betaler 90 millioner av disse.

I skrivende stund er det nye bygget i ferd med å flytte inn i, og i slutten av november blir det offisiell åpning med mange gjester.

Og så er det veldig mange som ønsker å komme for å få se det nye bygget, ikke minst den spesielle tropehagen. 20 kommuner har så langt meldt sitt ønske.

Alle foto: Jan Petter Svendal

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..