Fikk testet Fonna!

Det er bare to uker til en ny sesong med sommerski settes i gang på Folgefonna, og med like mye snø som i fjor, så er målet å holde åpent til oktober.

Det har vært en tradisjon i mange år at jeg tar turen til Fonna noen uker før åpning, og så også i år. Torsdag denne uken fikk jeg testet både veien opp og bakkene i anlegget. Og med godt med snø, går det mot en ny god sesong for Fonna.

– Vi har fokusert mye på konservering og lagring av snø de siste årene, og alt tyder på at vi skal klare en minst like lang sesong i år som i fjor, sier daglig leder på Fonna Glacier Skiresort, Andreas Skogseth.

Camper og Ekstremsportveko
På Fonna er park med rails og hopp en viktig del av aktiviteten utover sommeren, og målet er å ha klar en mindre utgave av denne til åpningen 27. april, og så kunne levere norges beste sommerpark til begynnelsen av juni.

– I midten av mai starter parkansvarlig Emil Fossheim og hans crew på den legendariske Fonnaparken som vi leverer hvert år. Fra begynnelsen av juni skal den være klar for det store innrykket.

I løpet av juni blir det to camper med ungdommer fra hele landet, Folgefonna ski- og snowboardcamp og What-camp. Sistnevnte er arrangert av frikjørerne David Kantermo og Henrik Winstedt som begge er fra Åre i Sverige, men som har mange år bak seg på Fonna.

– Og så er vi glad for at Ekstremsportveko har valgt Fonna til sin store Big air-konkurranse.

Økt interesse fra Amerika
Men Fonna er selvsagt også for skifrelste alpinister og langrennsløpere, og for aktive alpinister fra inn- og utland.

– Alpingrupper fra store deler av verden bestiller treningstid på Fonna. Og foran årets sommersesong er det mange amerikanere som kontakter oss. Og vi har nettopp booket et skilag fra Canada, noe vi synes er veldig hyggelig.

I disse dager gjøres de siste forberedelsene på heisen og annet teknisk utstyr som må på plass, samtidig som veien opp til anlegget brøytes helt ferdig, og parkeringsplassen ryddes for snø.

– Fredag 27. april skal alt være på plass, vi gleder oss til å kunne åpne for en ny fin sommersesong på Hardangers tak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..