Til topps på nysnø

To uker etter at Eikedalen stengte etter en drømmesesong, er det fortsatt flotte skiforhold. BILDER OG VIDEO!

Som tidligere nevnt, har Eikedalen Skisenter på Kvamskogen vært gjennom en rekordsesong med åpning 2. desember og avslutning 15. april.

Åpen Stolheis før nyttår, rekordbesøk (3000) 6. januar, bra vinterferie og en strålende påske. Og ikke minst, veldig mye snø og mange fine dager, er noen av stikkordene for drømmesesongen.

Fine skiforhold
Nå har det gått to uker siden avslutningen i Eikedalen, og det var på tide å sjekke toppturforholdene.

Søndag 29. april ble en strålende dag for topptur i anlegget, med litt vind i lavlandet, men i Eikedalen var det nesten vindstille, og solen bakte så godt at det var t-skjorte og en luftig skibukse som måtte til.

Turen gikk opp Bergensløypen, videre langs Fjellheisen, bort til Stolheisen og videre til toppen. Og det ble en flott tur å gå opp, på et forholdsvis kompakt underlag med litt solbehandlet nysnø oppå.

Og når man kommer gående til toppen av Stolheisen på en slik fin dag, blir det selvsagt belønning i form av noe godt fra sekken, og ikke minst den fantastiske utsikten mot både Folgefonna, Gullfjellet og Svinningen i Os kommune.

Men den beste belønningen er å røske av skifellene, stramme opp støvlene, ta på hjelmen og så kunne slippe seg nedover igjen, fra varden ved Stolheisen og ned mot Fjellheisen. Første hundre meterne var det litt bløtt, men videre var det nydelige forhold for en herlig cruising, som helt klart frister til gjentakelse.

Og nå går vi inn i mai, og Kvamskogen vil ha mange herlige toppturer på ski å by på langt over 17. mai. Kanskje må noen turer starte med å ha skiene på sekken, men det gjør jo bare turen enda mer eksotisk.

Og så skal vi jo ikke glemme at Fonna er åpen for en lang sommer. Og der bød de på tørr nysnø åpningshelgen.

Kom mai du skjønne milde!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..