Herlige dager på sommersnøen!

Skisenteret på Fonna har kunnet by på flotte dager på breen i det siste. BILLEDSERIE!

I nesten hele mai har solen skint på Vestlandet, og godværet vil visst ingen ende ta. Noen velger stranden i solskinnet, andre velger båten, og så er det de som aldri blir ferdig med snøen, mange av disse velger sommerskisenteret på Folgefonna.

Da jeg var på breen søndagen i pinsen, var det skilag fra både Rogaland og Bergen som trente i porter der oppe, men det var og god plass til alle entusiastene som koste seg på ski og brett i og utenfor løypene.

Anlegget har og fått på plass et par større hopp der hvor trippelinjen kommer, og en liten linje med rails, kuler, hopp og kuler helt oppe på breen. Og neste uke kommer parkbygger Emil Fossheim og hans crew for å bygge og ferdigstille norges beste sommerpark.

Oppe på breen var det og en gjeng som lekte seg med kite søndagen, og den fine vinden på toppen sørget for at de fikk fin flyt på breplatået.

Forholdene i løypene har vært og er faste og fine, mens utenfor løypene er det morsomt å kjøre litt ut på dagen når solen har varmet en stund.

– Det er varmt, men det har ikke smeltet så mye her. Vi målte snømengdene i bakken denne uken, og den fem meter lange stangen nådde ikke ned til bakken. Vi holder på målet om å kjøre heisene til ut i september, og foreløpig ser det bra ut, sier daglig leder Andreas Skogseth til Fri Flyt.

Skisenteret er åpent hver dag fremover, og det skal skje mye utover. Flere camper for ungdom står på agendaen i juni, Ekstremportveko kommer til Fonna for å arrangere Big air-konkurranse, det kommer flere internasjonale skilag, og så kommer Aksel Lund Svindal og resten av verdenscuplaget ut på høsten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..