Flott tur- og badeperle

Flere kilometer med turløyper (eventyrløype) og flotte strandområder i Søre Øyane. BILLEDSERIE!

Kobbavågen er et flott turområde helt ytterst i den fine skjærgården i Søre Øyane på Os. Kobbavågen har fine og barnevennlige badeviker, flere fine turløyper, en egen eventyrløype, og rundturen er på rundt 5 kilometer.

Det går flere stier ut til området, og en av dem er å ta til høyre når du er kommet over broen på Bruarøy, kjør så noen hundre meter og ta til venstre ned til Inka (fiskebedriften) like etter den lille broen som går over til Røtinga.

Stien starter i skogen rett frem når du kommer til bedriften, og tar litt til venstre når du er kommet et lite stykke inn i skogen. Det er ikke lange turen ut til sjøen, men litt lenger hvis du skal helt ut til stupebrettet, og da må man også passere private eiendommer, men det er rimelig greit merket.

Ute ved stupebrettet er det også mulig å ta av på en sti som går helt rundt øyen, og da kan man og gå eventyrløypen som har flere fine dyrefigurer på postene. Hele rundturen er på nærmere 5 kilometer, og en del av turen går på områder som kan være ganske våte når vi har hatt en del nedbør.

Kobbavågen er ellers en perle for badeliv, både for små og store. Og min favoritt er stupebrettet, som står der som en bauta.

God tur! 🙂

Alle foto. Jan Petter Svendal

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..