En perle midt i skogen

Og det sies at man på fine dager kan se om naustdørene står åpen på Shetland fra Haaheim Gaard på Tysnes. BILLEDSERIE!

Om man ikke kan se til Shetland, så har man ihvertfall flott utsikt til sjøen og til vindmøllene på Fitjar i fra det historiske hotellet Haaheim Gaard.

Etter en fergetur fra Halhjem til Våge på Tysnes, er det bare noen kilometer å kjøre i retning Uggdal, før skiltet til perlen Haaheim Gaard dukker opp.

Det begynte med at Torstein Hatlevik la sin elsk på den nedlagte gården. Han begynte å pusse opp og utvikle for god mat og kultur. Senere ble det bygget på og utviklet for en stor flott hage.

Haaheim Gaard ligger høyt og fritt på 170 moh. Hotellet har en kulturhage med kapell, hagehus og 1500 meter med hagestier som slynger seg mellom små hagerom med benker og blomsterbed.

Se også: Et lite eventyr (FLERE BILDER)

Hotellet har i dag, etter at det siste nybygget (i gammel stil) kom på plasss, 21 rom, og hvor suitene er fra 35-45 m2, og med egen badstu. Rommene er innredet i historisk stil, de fleste med rekonstruerte historiske tapeter fra svenske og norske herregårder og slott.

Hotellet har og to lokale for selskap, Spisesalen og Konsertsalen, de har plass til 70 og 80 i gjestebud. Der er og en egen vinkjeller, som og fungerer som et lite selskapslokale, med plass til 12 gjester.

Inne er lokalene krydret med en masse gamle gjenstander som alle forteller en historie. Der er og et eget bibliotek, gårdsbutikk og en bakstavdeling, hvor det er plass til å holde kurs og selvsagt smake på det som er laget.

Har du ikke vært innom denne perlen, så er det bare å ta turen. Og du trenger ikke å kjøpe full pakke for å besøke stedet. Det er mulig å kjøpe seg en kaffe og en dessert, og nyte, enten inne i de staselige salongene, eller ute ved den flotte hagen.

Alle foto: Jan Petter Svendal

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..