Sesongens første!

Det var pudder, men det er å ta i å si at det var veldig mye.BILLEDSERIE!

Det har vært kaldt og vinterlig en stund tidlig på denne vinteren, men ikke veldig mye snø å snakke om her vest.

Denne torsdagen tok vi likevel turen til vinterlige Voss og Myrkdalen, for på Kvamskogen var det bare kunstsnø å hente.

Turen gikk først til trivelige Myrkdalen, og der var det hvitt og fint når vi svingte av på Vinje, men ikke veldig mye snø.

Men det var kaldt og rundt 10 cm med tørr nysnø nede, så da måtte skiene testes. På med feller og sekk på ryggen, og så var det bare å labbe i vei oppover.

Merket selvsagt fort at det ikke var veldig god dekning, men det var sorten, så et stykke oppover ble det, før turen gikk ned igjen i puddersnø og neste ikke underlag, men det ble noen deilige svinger, og det ble sesongens første tur på skiene, og det den 14. november.

Myrkdalen har investert i nytt snøkanonanlegg helt opp til toppen av Myrkdalsekspressen, men hadde problemer med å få det i gang, men det ordnet seg noen dager senere.

Turen gikk videre til Voss, og til den nye gondolen som går fra jernbanestasjonen, og med et nytt staselig hotell, Scandic, med godt over 200 rom, rett ved siden av.

Voss har fått et imponerende anlegg med den nye gondolen på plass, og der har det vært mye trafikk siden åpningen i høst, og de har troen på det samme gjennom vinteren.

Voss åpnet også deler av anlegget i helgen som var, takket være at de har fått produsert mye snø i kuldeperioden som har vært, og de har hatt gondolen og noen løyper åpen også i uken.

På Kvamskogen har det blitt hvitt på toppene, men bare et tynt slør nede, men både Eikedalen og Furedalen har fått produsert en del snø, så kanskje kan det bli tidlig vinteråpning, hvertfall hvsi det blir mer kulde fremover, eller nedbør som snø.