To fine dagsturer

Når det ikke var lov å ligge over på hytten, ble det i stedet to dagsturer.

I fjor kunne vi kose oss i tre dager i påsken oppe på hytten som ligger i Bolstad-fjellet, opp fra Bolstad på grusvei, til topps, og så ned igjen på andre siden, der ligger paradiset.

I år måtte vi nøye oss med to dagsturer, først opp for å lade noen bilbatterier som skal samle opp strøm fra solcellepanelene, og så opp igjen for å demontere både batterier og noen deler som skal styre strømmen inn på batteriene.

Søndag 5. april var det regn i luften når vi dro mot fjellet på morgenen, men det var signaler om at det skulle bli bedre, noe det også gjorde. Ikke lenge etter at vi kom opp, viste blå himmel seg, og det ble mer, så mye at vi kunne nyte påskesolen.

Dagen gikk med til å måke unna litt snø rundt deler av hytten, rigge til bålpannen for matlaging og kaffe, og så var det denne ladingen da. Det viste seg at ett av batteriene var blitt sprengt, mest sannsynlig fordi det har kommet for mye strøm rett inn. Vi fikk tatt vekk sikringer, slik at det ikke skulle bli mer spenning inn.

Det ble og tid til en liten rusletur oppover i fjellet med randoneeutstyr. Turen ble fin i helt urørt terreng, men det var veldig bløtt, så nedkjøringen ble ikke slik jeg hadde håpet på, men uansett herlig å få leke i snøen igjen.

Lanfredag, 10. april, var det opp igjen, og denne dagen ble den aller fineste i påsken. Strålende sol fra skyfri himmel, og etterhvert en helt herlig temperatur.

Dagen gikk med til å fjerne batterier og annet utstyr til solcellepaneler, og vasking, for det var batterisyre som måtte vekk.

Ellers ble det snømåking, matlaging på bålpannen, livsnyting med god rød fra Italia og Spania i glasset, og selvsagt en skitur, denne gang på fjellski.

Joda, det ble påske i år også. til og med i fjellet, og på trygg avstand fra alle andre i disse koronatider.

Alle foto: Jan Petter Svendal