Vinterlig vannskikjøring er også morsom

Når isen ligger der, er det plass til både «vannski», bortoverski og skøyter. BILLEDSERIE OG VIDEO!


Fra nyttår og frem til 15. februar har vi for det meste hatt kalde fine dager. I januar ble det dessuten skiføre i lavlandet, så litt mildvær, som så gikk over til et kraftig snøfall, og så ble skiføret enda bedre.

Men den kalde perioden har også gitt trygge vann flere steder, både for skøytefolket, for motorsyklister og for bilkjøring, selv om sistnevnte ikke hadde løyve til dette.

For undertegtnende har det blitt ski nesten hele den siste perioden med skiføre, både i Eikedalen Skisenter, men og på fjellski i hjemlige trakter.

En av de siste turene gikk på Osvassdraget, på vannet fra Tøsdal til Hetleflåten/ Storestrømmen, Bergstøvannet, og så innover Gåssandvannet.

Inne på Gåssand ble det bålkos, hengekøye og litt å spise, før turen gikk tilbake, og ved Storestrømmen/ Hetleflåten kom vi over skikjøring etter bil. Vedkommende som hang bak fikk virkelig luftet lokkene, spesielt når de tok noen piruetter.

Slik vi forsto det hadde de ikke søkt om å få kjøre på isen, men de hadde målt den til mellom 25 og 30 cm, og de hadde vært ute og lekt seg også dagen før.

Det så veldig morsomt ut, men oppfordrer ikke andre til å gjøre dette, og det skal sies at det knakte godt i isen rundt oss når bilen kom forbi, men det gikk fint.

Anbefaler ellers turen til Gåssand, og for de som vil gå enda lengre, videre til Raudlio. Og denne turen er også strålende i kajakken når is og snø er vekke.

Alle foto og video: Jan Petter Svendal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..