Voss i vinter

Mer enn 20 år siden sist. BILLEDSERIE!

Det har blitt mye ski gjennom de siste 20 årene, men av en eller annen grunn så har det ikke blitt besøk hos Voss resort, som i gamle dager brukte Voss i vinter som profilering.

Det skulle altså bli 15. april 2021 før jeg kom innom Voss resort for å kjøre på ski igjen, og det har skjedd en del i mellomtiden.

Noen heiser har forsvunnet, mens nye har kommet til. Gode gamle Dinglo og Danglo ble lagt ned i 2014, mens nye Voss gondol åpnet i juli 2019.

Og det var gondolen vi tok fatt da vi var innom denne uken. Den tok oss rett til topps på Hangurstoppen, og dermed god utsikt over det meste av Vossefjell, men siden toppen ligger litt mer inne på fjellet, er det ikke utsikt ned til Vossevangen som i gamle dager.

På toppen kommer også Hangursheisen, stolheisen Bavallsekspressen og den gamle Tråstølsheisen (toseter) opp.

Skal man til Slettafjellet og Horgaletten, blir det å kjøre familieløypen ned til Slettafjellet. Og for å komme opp igjen til toppen, må man ned til Tråstølen, når den går, eller helt ned i Bavallen.

Joda, det var morsomt å komme tilbake til skianlegget på Voss, som byr på mye fin skikjøring, både i fine løyper og utenfor.

Slettafjellet byr på mye herlig frikjøring over hele fjellet, det samme gjør Horgaletten. Og så skal vi ikke glemme herlig skogskjøring på Voss, der er det også enormt mange flotte muligheter.

Min dag i anlegget ble av den morsomme sorten. Det ble først noe løypekjøring i Slettafjellet og Bavallen, men så ble det Horgaletten, og herlig kjøring i lett sløsj utenfor løypene.

Joda, Voss i vinter leverer også som Voss resort i 2021, og jeg tar mer enn gjerne turen tilbake, men det er nå engang Eikedalen som er min hjemmebane, og så har jo også Myrkdalen mye fin skikjøring å by på.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..