Langs Osbanen og på gjengrodde stier

Sykkeltur Os, Hetleflåten, Kaland, Stend og til Rådal, byr på mange perler på flotte sykkelstier. BILLEDSERIE!

I disse koronatider er vi mye ute, men vi venter fremdeles på den gode varmen som mai kan by på. Men været og temperaturen er glimrende for fine turer.

Onsdag tok vi sykkelen fatt fra Os til Rådal, en tur på ca 20 kilometer, men vi fulgte ikke bare vanlige veier, men flotte sykkelstier, ikke minst langs Kalandsvannet.

Vår tur startet ved Uno X, gikk til Hetleflåten, der krysset vi veien og fortsatte på Osbanelinjen, på nedsiden av Storestrømmen (terrengsykkel), og syklet på sti bort til Søfteland skule.

Videre går turen på gang- og sykkelsti, med en kryssing borte ved veien som går til Gåssand, men så videre på fin asfaltert gang- og sykkelvei bort til Kalandseid.

På Kalandseid svinger du ned mot Kismul, og sykler langs den smale veien et lite stykke, før du kan dreie inn på flott asfaltert sykkelsti som går flere kilometer, nesten helt bort til Hamre.

I stedet for å følge Hamreveien, tar du av til Høyre mot Stend ved snuplassen mellom Kalandsvannet og Klokkarvatnet, og så er det å følge flott asfaltert sykkelsti langs vannet igjen videre mot Stend, hvor også den gamle stasjonen til Osbanen ligger.

Les også: Historien om Osbanen

Turen videre mot Rådal går også på fin asfaltert sykkelsti, og du passerer blant annet over tunnelutløpene på nye E39 fra Os til Bergen.

Synes du to mil hver vei er langt å sykle, anbefaler vi å ta sykkelen på bilen til Kaland eller Hamre, og så nyte de flotte stiene i området Kaland, Hamre og Stend.

God tur! 

Alle foto: Jan Petter Svendal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..