Har så vidt fått startet skisesongen

Kortreist skikjøring er gøy. Foto: Jan Petter Svendal

Startet sesongen bare noen hundre meter hjemmefra, og da på 10-12 cm med snø. Men nå laver snøen ned, så det lover godt for tiden fremover.

Vestlandet og vinter er alltid litt spesielt, men vi vet at den kommer, og når det først begynner å snø, så pleiere det å bli en del.

Vi fikk litt snø i november, og så kom det kalde fine dager i overgangen til desember, så da bød det seg en anledning til en liten sesongstart på fast underlag, men på kun 10-12 cm med nysnø, og bare noen hundre meter hjemmefra. Altså kortreist skikjøring, og med hodelykt, så ble det kveldskjøring.

Det ble noen turer oppover, for så å få morsom skikjøring ned igjen, men da grus og småstein begynte å poppe frem, var det på tide å runde av, men gøy var det.

Så kom mildværet, og vintereventyret var over, men en ny kuldeperiode og bittelitt villsnø, gjorde at Eikedalen Skisenter kunne åpne et par heiser, så 2. juledag fikk jeg meg en fin tur til skisenteret som lå badet i solskinn, og morsomt ble også den dagen.

I skrivende stund, mandag 3. januar, laver snøen ned på Kvamskogen og i Eikedalen, og det har den gjort siden i formiddag, og det skal snø ca et døgn til, så nå er det kanskje muligheter for å få noen skikkelige skidager. Forhåpentligvis kommer det såpass med snø at anlegget kan få åpnet noen flere heiser

Bildene under er fra Eikedalen 2. juledag 2021. Foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..