Åpnet ny skiheis oppe i fjellet

Foto: Jan Petter Svendal

Og det på en av de aller fineste dagene denne sesongen.

Vinteren 2021/ 22 startet med veldig lite snø, men siden slutten på januar har det omtrent snødd hver eneste dag, og i Eikedalen Skisenter på Kvamskogen har det nå kommet hesten 2 meter med snø.

Veldig mange dager med nedbør og flatt lys, har gjort at kveldskjøringene med belysning har blitt den beste tiden å nyte all snøen på.

Men det har dukket opp noen gode dager innimellom, og en av dem var fredag 18. februar. Da åpnet Eikedalen for første gang denne sesongen på dagtid på hverdager, og ikke bare det, de åpnet også en ny skiheis oppe i fjellet.

Toppheisen er plassert med påstigning på 670 moh, til høyre for Stolheisen som ikke har vært i gang de siste sesongene.

Med 25 cm med nysnø og sol ut på formiddagen, så ble det selvsagt noen strålende timer i anlegget, og ikke minst i områdene rundt Toppheisen.

Eikedalen Skisenter har nå altså nærmere 2 meter snø, og holder åpent på dagtid tirsdag-søndag, og på kveld tirsdag-fredag.

«Toppheisen»
I sommer startet Eikedalen opp med bygging av nytt skitrekk/ tallerkentrekk i Eikedalen.

– Heisen som har fått navnet «Toppheisen», er levert fra Doppelmayr i Østerrike, og var ferdig og godkjent i januar, men mye snøvær og vind oppe i fjellet har gjort at vi ikke har fått åpnet den før i dag.

Påstigning på heisen er på 670 moh, og avstigningen på 880 moh. (avstigningen på Stolheisen var på 918 moh). «Toppheisen» har en lengde på ca. 600 meter, og kapasiteten vil være på 722 personer i timen.

Ettersom Stolheisen ikke vil være i drift til vinter, må en først ta Tvillingtrekkene opp, deretter Fjellheisen for å komme til den nye heisen.

«Toppheisen» vil gi tilgang til de samme løypene/ frikjøringsområder som en ville ha hatt med Stolheisen i drift.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame