Magisk i nærområdet

Foto: Jan Petter Svendal

Nysnø i april gjorde skiforholdene i nærområdet optimale.

Søndag kveld på den første helgen i april, kom det nysnø både til fjells og i lavlandet. Mandagen og natt til tirsdag kom det enda mer, og deretter knall blå himmel og strålende sol.

Etter noen timers jobbing, bar det til fjells, men ikke så veldig langt unna. For bare en liten halvtime unna ligger Bontveit, 10-15 minutter unna E39 og Kalandseid. Og for en nytelse å komme opp der, spenne på seg støvler og ski, og legge av gårde mot Livarden.

Bare noen få spor fra fjellskientusiaster, og så kom jeg da med litt bredere ski. Det var rett og slett magisk å traske i det fine vinterlandskapet, og det føltes som høyfjellet, og ikke nærområdet.

Turen gikk nesten helt til toppen på Livarden, deretter litt soling i en fin helling, og så var det å gli nedover igjen, og det var som å kjøre på silke eller fløyel, helt magisk, og fremdeles nesten helt alene. Men når jeg kom ned på parkeringen på ettermiddagen, var det flere som gjorde seg klar for tur, både på planker og på fjellski.

Bontveit, Livarden og områdene rundt er eventyrlige. Min tredje tur i paradiset, og det blir definitivt flere utover våren.

Foto: Jan Petter Svendal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..