Kommunen ligger på begge sider av fjorden

En fornøyelse å vente på bussen her. Foto: Jan Petter Svendal

Men det er bare en liten fergetur til indrefileten på andre siden. BILLEDSERIE!

Du trenger overhodet ikke å farte langt for å få med deg noe av det vakre vi har i Bjørnafjorden kommune, og vi har det på begge sider av Bjørnefjorden.

Men når jeg bor på Os og farter mye i denne delen, så er det å ta turen over fjorden ekstra eksotisk, og spesielt når det er sommer og solen skinner.

Den siste søndagen i startet litt grått og med litt regn, men da vi kom over til den andre delen av Bjørnafjorden kommune, den du når enkelt med en liten fergetur, så kom også solen.

Fusa, det ligger perler på en snor i det du når toppen av bakken opp fra fergekaien på Venjaneset, enten du svinger til høyre eller venstre.

Vi la først turen til høyre, i retning Strandvik, men før det var det mye flott å ta inn.

Vinnes, Vinnesholmen (båthavn), Vinnes kai, Sjørsand, Eikehaugen Gjestegaard og naturen langs veien mot Strandvik, virkelig mye vakkert å se, og enda flottere da skydekket sprekker opp.

Etter en rolig kjøretur og noen rusleturer på nevnte områder, kom vi til Strandvik, og det er ikke lange kjøreturen fra fergekaien.

Strandvik er også en perle, selvsagt kjent for sandvolleyball, men også for å ha et godt oppvekstmiljø og flotte naturopplevelser, og så har de jo Handelslaget, rett over veien for en perle av en strand.

Handelslaget ligger også idyllisk til ved sjøen, med flott utsikt over Bjørnefjorden og Kvinnheradfjellene. Handelslaget var butikk fra rundt 1920 til 1998, og ble i 2002 restaurert og oppusset til en lys og trivelig restaurant.

Selvsagt ble det inntatt mat på restauranten, og den var utmerket, det samme var strandopplevelsen og badingen i fjorden.

Vi avsluttet turen til Fusa med en rolig kjøretur tilbake, og det ble tid til en liten tur innom gamlekaien på Fusa, hvor det også ligger flott prestebolig, fine gamle naust, en liten strand, og Fusa kyrkje som ble bygget i 1962.

Denne gangen tok vi bilen over, men den samme ruten anbefales på det varmeste på sykkel. Og så går det jo an å ta turen over den gamle postveien fra Fusa til Strandvik den ene veien, og så sykle veien tilbake.

Selvsagt er også båt en god løsning på å komme seg til Fusa på, og da er gjerne havnen på Vinnesholmen stedet mange velger. Og har du sykkel med, så er jop ikke Strandvik og perlene langs veien langt unna.

Fusa i Bjørnafjorden kommune, altså!

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..