En perle i kommunen vår

Foto: Jan Petter Svendal

Sjø og strandliv, og det er mulig å leie et flott gammelt hus.


Bare en liten fergetur og noen kilometer i bil eller på sykkel, så kan man komme til Vinnesholmen i Fusa. Også med båt er det flott å komme til denne perlen.

I begynnelsen av august tok jeg turen med bil til vakre Strandvik i vår flotte Bjørnafjorden kommune. Kommunen ligger på begge sider av Bjørnefjorden utenfor Bergen, med Os på ene siden og Fusa på den andre siden.

Les også: Kommunen ligger på begge sider av fjorden

Den fineste dagen denne uken, tirsdag 23. august, var det 22-23 grader og strålende sol, da valgte jeg å ta en ettermiddagstur over fjorden igjen, denne gang på sykkelen.

Det første som møter deg når du går i land på Venjaneset i Fusa, er en lang motbakke, men oppe ved Spar-butikken flater det ut, og du får valget om å svinge til venstre mot Eikelandsosen, eller til høyre mot Strandvik.

Begge veiene er flotte turer på sykkelen, men jeg valgte til høyre mot Strandvik igjen, og kunne sykle på fortau et godt stykke, men en del av veien mot Vinnesholmen er det ikke fortau. Turen er på i overkant av 1 mil og tar en god halvtime på sykkelen.

På en strålende ettermiddag som vi hadde tirsdag, er det et eventyr å komme til Vinnesholmen. Først forbi flere gamle flotte hus/ hytter, parkeringen, langs moloen og båthavnen, og ut til selve perlen, holmen med flott natur, svaberg mot Bjørnefjorden, stranden og det gamle Holmahuset som er til utleie.

Tirsdagen var det en del folk på holmen, noen lokale, norske turister og en tysk familie som leide den private hytten som ligger på holmen. Det kom også inn noen båter som skulle ligge over i båthavnen.

Leier du huset som Vinnesholmen Kystlag styrer, så er du midt i smørøyet for et paradis, og du har muligheten til å låne båt, kajakk, SUP-brett og mer til. Og så er det jo et paradis for bading og sol, men også for rekreasjon på de litt gråere og kjøligere dagene.

«Holmahuset leies helst ut på ukes-basis i sommerferien, mens huset kan leies pr helg, dag eller uke resten av året. Huset er stort sett utleid hele sommeren. Inkl i leien er vår landstedsbåt, Vernøy med årer og 9,9 hk påhengsmotor, flytevester. I tillegg kan en låne våre havkajakker, vi har 4 stk, disse kan lånes av medlemmer av  kystlaget, men også leies av ikke-medlemmer for kr 100 pr stk pr dag. Kystlaget har også en treskøyte på 42 fot som kan leies etter avtale», melder Vinnesholmen Kystlag på sin nettside.

Jeg fikk med meg noen herlige ettermiddagstimer på flotte Vinnesholmen, og det ble noen turer i sjøen før vendereis, men jeg kommer selvsagt tilbake, slik mange andre som har lagt sin elsk på denne plassen gjør.

Det kan fremdeles komme fine sommerdager, og da er jo denne plassen et must, men også utover høsten er denne plassen veldig fin, også på de ruskete dagene, for både å se og kjenne på ruskeværet.

Anbefaler ellers kveldene på fine dager, da kan du få en magisk solnedgang fra svabergene ut mot Bjørnefjorden.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..