Fin flyt på to hjul

Joachim hopper over seks barn. FOTO: Jan Petter Svendal

Eirik Ulltang er en habil trial-syklist og hadde med seg MOOW-show i forbindelse med Moblitetsuken.

Fredag 16. september 2022 gikk startskuddet for Mobilitetsuken her vest. og det er program i alle Miljøløftet-kommunene; Bergen, Alver, Askøy, Bjørnafjorden og Øygarden.

– Temaet for årets mobilitetsveke er «Bedre forbindelser». Vi vil vise hvordan transportmidlene henger sammen, sykkel, sparkesykkel, buss, bane, båt og gange, og hvordan du kan kombinere de i en grønnere reisehverdag.

Onsdag 21. september sto min hjembygd Os for tur, og MOOW viste virkelig hva de er god for på det miljøvennlige fremkomstmiddelet, sykkelen.

Eirik Ulltang og Joachim Skjævestad i MOOW serverte et 20 minutters show som viste hvor lekende lett det er å leke på sykkelen når man kan det.

Det ble oppvarming både forover og bakover på for- og bakhjul, deretter ble det opp i diverse elementer for å hoppe, droppe og snurre rundt, før de to til slutt gikk helt til topps på biltak og rampe, og viste spektakulær sykling på en måte som gjorde at det så lekende lett ut, men det ligger mange års trening bak.

De avsluttet showet med å invitere seks poder til å legge seg ned, og så hoppet Joachim over før han landet på en ballong.

– Vi begynte på noen enkle offroad sykler i 10 års alderen, plukket av de skjermer og annet stasj. Senere ble det dyrere sykler som er beregnet for trial, og her er vi, og det er dette jeg lever av, sier Eirik Ulltang.

Og de to har vært på farten et par uker i forbindelse med Mobilitetsveka.

– Det er dette vi tjener penger på, og det har vært gøy, noen dager i skikkelig kuling, og det gjør det enda mer utfordrende.

Etter showet tok de to seg tid til unge syklister som likte det de så, og det ble signering på kule plakater, mens noen kjøpte capser og t-skjorter.

En far kom med to poder like etter at showet var slutt, men da kjørte Joachim en liten ekstrarunde for de tre, noe som ble veldig godt mottatt.

MOOW reiser rundt med to rigger. Den de hadde i Os var den minste, og besto av Eirik Ulltang og Joachim på trialsykkelen, men de har også en stor rigg som består av actionsportene trialsykling, parkour og bmx.

– Vi har utrolig dyktige folk med oss i stallen, og den store riggen brukte vi blant annet i Bergen.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..