Magisk nordlys på himmelen

Foto: Jan Petter Svendal

Og på andre siden av dalen sto hjorten og brølte.

Jeg har fått gleden av å ta turen rundt i bygden for å prøve å fange nordlyset noen ganger, men lørdag 22. oktober 2022 går nokk inn i historien min som dagen med det mest spektakulære nordlyset.

Denne høsten har det så langt vært mange fine kvelder hvor nordlyset har vist seg, men ofte ganske seint på natten. Men denne lørdagen skulle jeg få en magisk time i hellingen mot Osdalen like etter mørkets frembrudd.

Se også: Nordlyset viste seg over Vestlandet

Appen på mobiltelefonen viste at noe var i gjære når det gjelder nordlys, en indeks på over fem da mørket begynte å sige på, betyr nordlys i sør Norge. Da var det bare å komme seg ut med fotoutstyret for å finne og så prøve å fange.

Hodelykten på, og så en rusletur på en liten kilometer fra hjemmet, litt opp i høyden, så hadde jeg rimelig fri sikt utover Osdalen, og med favorittfjellene til Osingene, Tøsdalsfjellet, Linken, Møsnuken og Borgafjellet litt til høyre.

Se også: Magiske øyeblikk!!

På første fotorunde var det intet å hente, så da gikk jeg litt høyrer opp for å ta litt kveldsbilder over Osdalen og nye E39 i Svegatjørn, men så ble det helt mørkt på himmelen, og da dukket grønnfargen opp, kraftigere og kraftigere.

Og med seks syv, grader, helt vindstille, nordlys og brølene fra hjorten borte på andre sdiden av dalen, på Tøsdalssiden, så ble det magisk den timen vi var ute.

Indeksen dalte litt ut på kvelden, før den steg igjen, men rundt midnatt datt den kraftig ned.

Det er stort, og man føler seg litt liten, men for en opplevelse, strålende nordlys, akkompagnert av brunstbrølene til hjorten.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..