100 km/t – endelig fikk vi motorvei

Øks og hoggestabbe måtte til når ministeren skulle «klippe» snoren. Foto: Jan Petter Svendal

Siste dagen i oktober 2022 ble en merkedag som binder by og land enda tettere sammen.

I mange tiår har det vært snakket om å bygge ny vei mellom Os og Bergen. Etter byggestart i 2015, har vi snakket om at snart åpner den nye motorveien mellom Svegatjørn-Rådal.

Mandag 31. oktober 2022 åpnet endelig den nye flotte veien til over 9 milliarder kroner, og nå snakker vi om hvor vi var da den åpnet, og hvor bra den har blitt.

Jeg fikk være på plass under åpningen, først nede ved Skogafjellstunnelen, så fikk vi igjen prøve veien, denne gangen i buss, og med samferdselsminister Jon Ivar Nygård i minibuss foran.

Det ble en høytidelig seremoni med fanfare fra Os musikkforening, trommer fra Nordnes buekorps i Bergen, og snoren som skulle kuttes ble holdt av en bunadskledd fra Os og en fra Bergen.

– Da erklærer jeg veien for åpnet, sa ministeren etter å ha hugget av båndet med øks.

Hoggestabben og øksen var fra Oselvarverkstaden, og ministeren kappet båndet på første hugg, med en ekstra skjerpet øks.

18 minutter over tolv gikk bommen opp, og samtidig kjørte vi inn i Skogafjellstunnelen, og det gikk ikke lange tiden før de første motorsyklene og bilene kom opp på siden av bussen og durte av gårde i 100 km/t og vel så det.

Etter bussturen gjennom Skogafjellstunnelen og Lyshorntunnelen på over 9 kilometer, bar det opp til kontrollplassen, og der var det folkefest med underholdning fra scenen.

Tenk, nå kan vi bjørnafjordinger kjøre motorvei til byen, og ned til Fana i hele 100 km/t, og en reisetid som er forkortet med hele 17 minutter til byen, og bare åtte minutter å kjøre til Rådal.

Joda, selvsagt er fanafolket og bergenserne velkommen til Bjørnafjorden kommune, og de får samme korte reisetid den veien også.


Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..