Herlig helg i Myrken

Foto: Jan Petter Svendal

Vossefjellene er kjent for mye snø, og det begynner å komme seg også denne sesongen.

Som nevnt flere ganger tidligere, mitt skianlegg er Eikedalen Skisenter på Kvamskogen, hvor jeg også jobber litt.

Men av og til må man ut på tur, og slik ble det den første helgen i 2023, takket være at en kompis som fikk tilgang på flott firmaleilighet bare 200 meter fra skiheisene.

Værmeldingen var ikke spesielt lovende for helgen, det vil si, det skulle komme snø, noe som er veldig bra, men det var også meldt mye vind. Meldingen før helgen var «ikke reis på hytten denne helgen».

Men vi var en gjeng på seks som likevel reiste til Myrkdalen, noen veldig ivrig på ski, mens andre er best på afterski.

To av oss la turen oppover tidlig fredagen, stoppet og handlet god mat og snacks på Voss, og var i Myrkdalen på tidlig ettermiddag. Snøvær og dårlig sikt, gjorde at vi ventet til kveldskjøring med å å spenne på oss skiene. Det ble herlig skikjøring noen timer i nysnø og fine løse løyper.

Så ble det laget middag, så når resten av gjengen kom, ble det først litt drøsing og velkomstdrinker og deretter et godt måltid før festen kunne begynne. For å si det sånn, for noen varte festen til andre kom for å lage frokost.

Etter en solid frokost og litt drøsing, var det ut i bakken. Det hadde snødd godt, så det var både pudder og flotte løyper, men sikten var veldig varierende, uansett, en strålende skidag.

Litt sein lunsj ble det også, men til gjengjeld god å ta inn. Undertegnede hadde ikke fått nok skikjøring, så når mørket kom og lysene ble slått på, var det opp i bakken igjen, og da med flott sikt, og med hodelykt på hjelmen, så ble det også litt kjøring utenfor løypene.

Da leiligheten ble inntatt igjen, var stemningen steget mange hakk, det ble mer fest, men også plass til en strålende middag som inneholdt veldig mye godt.

Lørdagen ble ellers feste rundet av mye tidligere, så en bra våken gjeng på søndagen. Ute var det blitt tre pluss og regnbyger, så vi sto over skikjøringen. Men det ble solid frokost, avslapning, og så på ettermiddagen etter ferdig utvask, dro vi mot lavlandet igjen.

Vi er nå kommet til 9. januar, og skisesongen er bare så vidt i gang, så det blir nok mye ski fremover, både i Eikedalen og i Myrkdalen.

Takk for oss, denne gang!

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..