To herlige toppturer i det fantastisk april-været

Toppen av Flæfjellet i Eikedalen. Foto: Jan Petter Svendal

Heisen er stanset for sesongen, men snøen ligger der, og der er noe eksotisk med at vinter og sommertendenser møtes.

1.påskedag var siste åpningsdag i Eikedalen Skisenter, min hjemmebane. Det ble 81 åpningsdager, og mange gode dager gjennom sesongen.

Når heisene står, fremdeles snø, og når april leverer en hel uke med knallvær og nærmere 20 grader, ja da er det jo enkelt. Ut på tur.

Etter noen morgentimer med jobbing tirsdag 18.april, var det å vende nesen mot Kvamskogen og Eikedalen.

Varmt og fint vær, da var det shorts og en lett skjorte som ble antrekket oppover.

Gikk bratten opp til Fjellheisen, fulgte traseen oppover, så forbi Fjellheisen og opp på baksiden, til toppen på Grøet (918 moh), like bortenfor der hvor stolheisen hadde avstigning.

Sekken var fylt opp med klær, kamerautstyr, litt mat og hjelm, men det var bare kamera som ble brukt før nedkjøring til Toppheisen og videre til høyre ned hengene mot Fjellheisen. Selvsagt ikke drømmesnø, men slett ikke verst heller.

Det var så fint på toppen at jeg ikke klarte å vente med å kjøre ned igjen, så matpakken og relax ble gjort på benken ved varmestuen.

Fredag 21.april kjente jeg på at det måtte bli en tur til opp i Eikedalen. Denne gang fra parkeringen, opp Sæterløypen, videre opp i skaret og inn i fjellet, og med stopp på toppen av Flæfjellet (939 moh). Tungt å gå inne i fjellet hvor solen hadde bakt ekstra, men en fantastisk tur. Denne gangen hadde jeg også minimalt med vekt i sekken, og antrekket var igjen shorts og skjorte.

Dro videre over fjellet mot Skeiskvanndalen. Flere veldig fine partier for skikjøring, men det siste stykket ned i dalen var skikkelig bløtt, og det var ikke veldig mye snø.

Uansett, to herlige toppturer i et vanvittig flott vær, og i eksotiske Eikedalen, ja for det blir det når heisene har stanset og stillheten har senket seg.

Den strålende varmen er over, og i skrivende stund, tirsdag 25.april, var det minus 1 grad på Kvamskogen på morgene, og det har også snødd litt.

Fremdeles snø igjen på Kvamskogen, så det blir nok flere turer. Og 6.mai åpner Folgefonna for sommersesongen.

Foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..