Fikk liv på bygrensen igjen

Er An veikro. Chevroleten er det amcarentusiast Jarl Henning Hetleflåt som er eier av. FOTO: Jan Petter Svendal

Samme dag som motorveien åpnet, stengte kroen dørene. Et halvt år senere ble det liv igjen.

Dagen da nye E39 (motorvei) ble åpnet mellom Svegatjørn og Rådal. hadde Er An veikro sin siste åpningsdag med gravøl.

Nei, det var ikke veien som var årsaken til at det ble stengt, for innehaver Linda Andersen hadde jobbet på i lang tid med å bygge opp et kundegrunnlag som ville ta turen til Røykenes også etter åpningen av motorveien.

Men så var det helsen som bestemte at Linda skulle stenge dørene for et halvt år siden.

– Dag jeg låste døren på kvelden den dagen, så var det vemodig, men jeg hadde ikke mer å gå på, så jeg måtte bare gjøre det, og skulle vel egentlig ha gitt meg enda tidligere, sier Linda Andersen til NyttiOs.no.

Et halvt år senere, onsdag 3.mai, så kom dagen da kroen åpnet igjen, i første omgang bare onsdagene fra ettermiddagen og litt ut på kvelden, og med en kjemperespons.

– Det har vært helt fantastisk. Her sto det rundt 20 personer utenfor da vi åpnet klokken 14, og det gikk ikke lange tiden før det var helt fullt, sier en Linda Andersen som sprudler og nesten gliser helt rundt.

Se også: – HELT FANTASTISK Å FÅ ÅPNE IGJEN

Og dermed ble det liv på bygrensen langs gamleveien igjen, og både bikere og amcarmiljøet blir nok å se onsdagene fremover, og kanskje blir det også søndagsåpninger i juni.

Er An veikro er blitt en institusjon for mange her vest, og er kjent i bilmiljøet over hele landet. En kar fra Haugesund tok turen til Os i sin amcar på åpningsdagen.

Se også: KROA MED DET (RARE) I

Veikroen har ellers lagt ute for salg det siste halve året, først til 18 millioner, men prisen ble satt ned til 14 millioner noe senere. Det har vært en god del interessenter fra potensielle kjøpere, men og fra folk som kunne tenke seg å leie.

Hva fremtiden blir for veikroen er uvisst, men det som er sikkert at det i hvert fall blir åpent onsdager gjennom sommeren.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..