Eventyrlig i sommersnøen!

Sol og snø er en veldig god kombinasjon for entusiastene som holder koken ved Folgefonna Sommarskisenter. SE BILLEDSERIE!

Folgefonn Sommarskisenter åpnet 4. mai med ca 10 meter snø på det meste i anlegget. Nå har snøen minket noe, men det er fremdeles imponerende mye, takket være lite regn og ikke minst, ingen aske fra vulkanutbrudd på Island slik som i fjor.

– Vi har veldig gode snøforhold her oppe nå og det har vært veldig mange dager med godvær denne sesongen, sier driftsleder Tom Erik Finnerud.

Hvordan har besøket vært så langt?

– Det har vært godt besøk i helgene, men det kunne godt ha vært flere på ukedagene. Men den siste uken har likevel vært bra med rundt 100 betalende hver dag og ca 200 på denne fredagen, sier han.

Hvor lenge tror du at dere kan holde på i sommer?

– Med såpass mye snø som vi har nå, tar vi sikte på å holde på et stykke ut i august, sier Finnerud. I fjor tok aske og regn knekken på snøen og det ble dermed stenging i midten av juli.

Stor aktivitet i solen
Fredag var det alle typer skiaktiviteter side om side på Fonna. Alpinlag fra Bergen drev med trening på begge sider av heisen. Det norske og svenske freestylelandslaget drev med trening på kulekjøring og hopping og på toppen og helt til høyre i anlegget, lekte ungdommen seg på ski og snowboard i den flotte parken.

Campene starter på mandag
Mandag starter campene på Fonna i regi av What Summer camp og Folgefonna snowboard og ski camp.

– Vi holder på med de siste forberedelsene før campen starter på mandag, sier svensken David Kantermo når vi treffer han ved gjestetunet fredag ettermiddag. Han driver campen sammen med verdensmester i frikjøring, Henrik Winstedt fra Sverige.
David forteller om god påmelding til årets camp.

– Vi har doblet antall deltakere sammenlignet med fjoråret. På den første campen er det nesten fullt. Der er det for det meste svenske og finske ungdommer som blir med. Den andre uken er fullbooket, og der er det mest norske ungdommer som kommer, sier Kantermo.
Han lover mye moro både oppe på Fonna og nede ved gjestetunet i Jondal.

– Oppe på Fonna skal vi ha fokus på skikjøring og alle deltakerne skal få god personlig oppfølging underveis. På kveldene blir det full rulle nede i Jondal hvor vi har ballspill, trampoliner, rails og mere til, sier David Kantermo.

Også Folgefonna snowboard og ski camp har god påmelding til årets camper.

– Den første uken er det noen få ledige plasser igjen, men de to neste uken er det fullbooket, sier en av instruktørene på campen.

Inne på camp-området i de landlige omgivelsene på Espeland er det kommet på plass telt, lavvoer, trampoliner, skateramper og rails, men det blir nok enda mer å leke med når campen er i gang på mandag.

What har ca 40 deltakere per uke og Folgefonna snowboard og ski camp har ca 120 deltakere.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..