Feiret nasjonaldagen i snøen!

Det ble snø og ski på 17. mai i år også, selv om været ikke var det aller beste. SE FLERE BILDER!

Dette ble den tredje nasjonaldagen på rad som ble tilbrakt i snøen for undertegnede, og på 17. mai dreier det seg veldig mye om tradisjoner, så da blir det vel slik til neste år også.

I 2010 gikk turen til Folgefonn Sommaskisenter, i fjor ble det topptur på Vikafjellet og i år gikk turen til Kvamskogen og Flæfjell. Dette er fjellet som ligger ovenfor Seterheisen i Eikedalen.

Bommen opp til anlegget var låst, så det ble å gå et stykke til fots før skiene kunne taes på. Jeg gikk opp ved barnetrekket og fortsatte opp til toppen av Seterheisen.

Hadde tenkt å gå videre oppover skaret mellom Stolheisen og Flæfjell, men valgte i stedet å gå opp rennen som ligger  videre til høyre for hytten ved toppen av heisen.

Regnet med at det skulle bli tungt å gå oppover rennen på ski, men det ble mye verre. Først langet jeg ut rett fremover, men måtte etterhvert traversere i den veldig bløte snøen.

Siste stykket valgte jeg å ta av skiene og gå oppover langs fjellet hvor det nesten ikke var snø. Måtte sette tåen på randoneestøvelen godt inn i skråningen for ikke å miste taket, men det gikk greit, og morsomt var det også å få litt utfordringer på veien.

Vel oppe var det på med skiene igjen. Etter litt sonderinger i området valgte jeg å kjøre en renne som ligger litt bak i terrenget nedover mot Eikedalen panorama.

Det er noen flotte strekk nedover før kvistskogen dukker opp, men den bløte snøen og dårlig glid, gjorde det ikke til den helt magiske nedkjøringen.

Uansett ble turen opp og ned igjen til en flott opplevelse på nasjonaldagen.

Passerte en hytteeier på vei ned igjen. Han og fruen satte stor pris på å se det norske flagget på sekken, og det måtte jo selvsagt bare være med på en 17. mai.

Turen startet ellers med lett yr i nysnøen som kom i løpet av natten, lenger oppe gikk det over til snøbyger og på slutten var det opphold og kanskje litt for mange plussgrader.

Litt morsomt at Eikedalen om områdene rundt kan tilby såpass bra forhold når vi er kommet langt inn i mai.


En kommentar om “Feiret nasjonaldagen i snøen!

  1. Frode Markhus 17. mai 2012 kl. 19:26

    Takk for at du deler dine ,,galne ,,sider med oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..