På «bærtur» i kajakken!

IMG_1356-001Har hatt mange flotte padleopplevelser i løpet av våren og sommeren, men turen fra Storestrømmen til Vindalsvannet gjorde fredagens tur til en høydare. SE BILLEDSERIE!

For ikke så lenge siden hadde jeg turen fra Tøsdal og opp til Gåssand i kajakken, noe som var en flott opplevelse.

Fredag var utgangspunktet Tøsdal igjen, men denne gang med selskap av Karl Ove Dahl, og med en litt annen vri på turen. Vi startet med å gå opp Hetlestrømmen mot Hetleflåten. Prøvde å padle gjennom strømmen, men klarte ikke den siste kneiken, så da var det å bruke beina noen meter.

Videre gikk turen opp Storestrømmen ved Søfteland, noe som gikk veldig greit. Men i stedet for å legge turen videre til Gåssand, la vi turen inn i en smal elv som går opp til Vindalsvatnet.

Den turen var veldig spennende. Siden det var lite vann, ble det å trekke kajakkene et lite stykke, mens vi vasset i vann og gjørme. Lenger oppe kunne vi padle et stykke gjennom smale passasjer, men vi måtte gå litt da vi skulle under broen på Osbanelinjen, Osveien og under den gamle steinbroen hvor postveien gikk i gamle dager.

Så åpnet det seg mer opp for flott padling blant siv og vannliljer, frem til Vindalsvannet åpenbarte seg. Vi padlet langs land inn mot Hetleflåten, hvor det ble en pause med bading og litt mat, før turen gikk tilbake igjen.

Gjennom den trange passasjen ned igjen, valgte vi da å bli sittende i kajakken og heller bruke hendene til å dytte oss frem med, der hvor det var lite vann.

Om turen opp var morsom, ble det enda kjekkere ned igjen. Da vi kom ned mot Storestrømmen og Hetleflåten, var det nesten helt speilblankt på vannet, så det ble en idyllisk tur på stille vann ned mot Tøsdal.

På veien fikk vi også sett en 4-5 kilos gjedde som lå og lusket i sivet ved Hetlestrømmen. Ja, Osvassdraget er også invadert av denne «krokodillen».

Vi avsluttet turen med en runde helt ned til strømmen som er starten på Oselva, som renner helt ned til Os sentrum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..